Tepić: Potencijalna tempirana bomba u Pančevu!

Tepić: Potencijalna tempirana bomba u Pančevu!

Kako je moguće da se, uprkos zabrani, u Staklari u Pančevu protivzakonito nalazi 36.000 tona veštačkog đubriva, između ostalog i preopasni amonijum nitrat, i šta nadležni ministri nameravaju da preduzmu povodom ove potencijalne tempirane bombe usred gusto naseljenog bloka, upitala je narodna poslanica Marinika Tepić.

„Ova tema uznemirila je sve Pančevce, a odnosi se na podatke do kojih su došli vredni novinari portala 013info.rs: da se u bivšoj Staklari koju je privatizovalo preduzeće Promist, nalazi uskladišteno 36.000 tona veštačkog đubriva, i to protivzakonito, što je policija, na osnovu krivične prijave, utvrdila krajem aprila. Stigla je zabrana za rad ovom preduzeću, ali je uprkos tome nastavilo da radi sa obrazloženjem da je Ministarstvu zaštite životne sredine podnelo zahtev za dozvolu, ali samo za 10.000 tona veštačkog đubriva“, rekla je Tepić.

Poslanica Nove stranke je podvukla da, uprkos zabrani, u krugu privatizovane staklare je i dalje uskladišteno gotovo četvorostruko veća količina izuzetno opasnih sadržaja:

“Između ostalog, i amonijum nitrat, što se vidi iz dozvole koja se traži, dakle – potencijalna tempirana bomba! Imajući u vidu da se Staklara nalazi u gusto naseljenom bloku gde živi oko 22.000 ljudi, u čijoj se neposrednoj blizini nalaze vrtići, bazen, narodna bašta, pitam kako je moguće da ovo preduzeće protivzakonito i dalje radi!“

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori