Tepić traži odgovore o šikaniranju novinara, poslovanju firme mandatarkinog brata...

Tepić traži odgovore o šikaniranju novinara, poslovanju firme mandatarkinog brata…

Ministarstvo odbrane da odgovori po kom pravnom osnovu su Aleksandru Martinoviću dostavljeni podaci iz službene dokumentacije o tome zašto Zoran Živković nije služio vojni rok. Ministarstvo spoljnih poslova da odgovori da li je pokrenut ikakav postupak povodom stradanja dvoje službenika ambasade u Libiji i ambasadora Olivera Potežice. Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovore da li su i šta su preduzeli povodom maltretiranja i fizičkog šikaniranja novinara na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića. Mandatarka Ana Brnabić da dostavi podatke o poslovanjima firme njenog brata od avgusta 2015. godine pa do danas. To su pitanja i zahtevi koje je poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila Vladi na današnjoj skupštinskoj sednici.

- Po kom zakonskom osnovu i ko je dostavio lične podatke iz vojnog odseka o predsedniku NOVE Zoranu Živkoviću, šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću koje je on zloupotrebio tokom jučerašnje rasprave o izboru Vlade? Ministarstvo odbrane da odgovori da li je to po zakonu, jer ako jeste, očekujem da se i meni dostave podaci o služenju vojnog roka Aleksandra Vulina. Ako nije po zakonu, zahtevam da mi se kaže ko je počinio to krivično delo i da se hitno sprovede postupak protiv tog lica – rekla je Tepić.

Ona je od Ministarstva spoljnih poslova tražila da saopšti da li postoji ikakav postupak povodom stradanja dvoje službenika srpske ambasade u Libiji i ambasadora Olivera Potežice, te navela da se o tim slučajevima i dalje gromoglasno ćuti.

- Pitam Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova da li su i na koji način reagovali povodom fizičkog šikaniranja novinara ispred Doma Narodne skupštine na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića. Da li je MUP, nakon objavljenih fotografija i dokaza, bilo šta preduzelo, s obzirom da su ta lica vukla i davila novinare, a sasvim sigurno nisu bili redari SNS koja je organizovala skup, jer redari po zakonu moraju biti vidno obeleženi a ovi „parapolicajci“ to nisu bili – istakla je Tepić.

Tepić je imala pitanje i za Anu Brnabić, još uvek „ministarku za lokalnu samoupravu u tehničkoj Vladi a buduću premijerku:

- S obzirom na to da je sama mandatarka u svom jučerašnjem izlaganju insistirala na transparentnosti i inicirala odnos firme njenog brata sa Republikom Srbijom, zahtevam da dostavi podatke o svim poslovanjima te firme od avgusta 2015, dakle godinu dana pre nego što je postala ministarka, pa do danas.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close