Tepić: Trivan prikriva podatke o opasnom otpadu

Tepić: Trivan prikriva podatke o opasnom otpadu

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić obelodanila je danas u Obrenovcu da među opasnim otpadom koji „putuje“ po Srbiji jeste i otpad pančevačke Petrohemije, da dokazi o tome postoje, a da "ministar Trivan može o tome da pita i svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora te iste Petrohemije“.

„Poslednji je trenutak da ministar Trivan prestane da zamazuje oči javnosti time što, navodno, ne zna poreklo otpada. Ako ja raspolažem konkretnim podacima da među putujućim otpadom jeste i opasan otpad pančevačke Petrohemije, i ako ja dobro znam ko je potpisao te ugovore o protivzakonitom upravljanju otpadom, sigurna sam da zna i ministar Trivan. Uostalom, može da pita svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora upravo te iste Petrohemije“, rekla je Tepić.

Tepić je pozvala ministra za zaštitu životne sredine da „prestane da glumi superheroja“ u predizbornoj kampanji tako što „iznenada i šokantno otkriva putujući i zakopan otpad po Srbiji“, jer on vrlo dobro zna i čiji je otpad i gde je uskladišten.

„Tražim od ministra da hitno objavi svu evidenciju kretanja opasnog otpada u Republici Srbiji, s obzirom da Ministarstvo ima te podatke. Trivan vrlo dobro zna da su svi generatori otpada, dakle proizvođači, vlasnici opasnog otpada, dužni da ministarstvo obaveštavaju o kretanju opasnog otpada i to 48 sati pre nego što izađe iz njihovih pogona i fabrika“, rekla je Tepić i dodala da su državni organi dužni da građane obaveštavaju o svim informacijama od značaja za životnu sredinu, na šta ih obavezuju i zakoni, i odavno već ratifikovana Arhuska konvencija.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori