Tepić: U parlamentu se sprovodi čista fašizacija

Tepić: U parlamentu se sprovodi čista fašizacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije dozvolila poslanici Nove stranke Mariniki Tepić da dovrši izlaganje o zahtevu da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija. Naime, poslanica NOVE je navela da je u parlamentu počela da se sprovodi „čista fašizacija“, što je momentalno izazvalo burnu reakciju Gojkovićeve i njenu uobičajenu meru - isključivanje mikrofona.

Obrazlažući svoj predlog, Tepićeva je rekla da je pre desetak dana u ovom visokom domu (parlamentu Srbije) šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović uveo novu kategoriju, pa možda čak i "novu rasu" - decu narodnih poslanika i decu novinara, pokazujući njihove fotografije.

- Ono što me dodatno brine jeste vaš postupak, predsednice Narodne skupštine, što je takođe jedna vrsta fašizacije... - započela je Tepić, želeći da ukaže na odluku o zabrani uvođenja gostiju u Narodnu skupštinu, ali rečenicu nije uspela i da završi jer joj je Maja Gojković isključila mikrofon.

- Pod punom odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam - rekla je Maja Gojković.

Izvor: Danas

mm

Press služba

Leave a Reply

Close