Tepić: Zašto je MUP ćutao o marihuani u Graničaru? Ko su vlasnici?!

Tepić: Zašto je MUP ćutao o marihuani u Graničaru? Ko su vlasnici?!

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić rekla je da je u akciji Žandarmerije i pripadnika PU Sombor, u nekadašnjem objektu gakovačkog Graničara, otkriveno skladište za proizvodnju marihuane, u vrednosti od 50 miliona dinara i upitala Ministarstvo unutrašnjih poslova zašto se šest dana čekalo da se izda bilo kakva informacija o ovom događaju.  

"Tada PU Sombor nije izdala nikakvo obaveštenje o ovom događaju, na insistiranje službenika MUP, pod obrazloženjem da će oni da se oglase tim povodom", rekla je Tepić.  

Nakon šest dana, kako je dodala, saopšteno je da je u pitanju imovina poljoprivrednog giganta, koji je pre stečaja 2016. prešla u vlasništvo preduzeća Vladimira Vrbaškog.  

Ona je ukazala i da "ono što zapada u oči je da krajem 2017. godine nestaju iz Centralnog registra prepisi o promeni vlasničke strukture nad Graničarem, ali da se u katastarskoj evidenciji kao novi vlasnici pojavljuju lica koja su najdirektnije povezana sa SNS".  

Kao novi vlasnici Graničarevih parcela, istakla je, navode se: Ivan Bojović, partner potpredsednice SNS Marije Obradović, Dragana Potpara, poslanica SNS u Skupštini AP Vojvodina, Stefan Videkanjić, bratanac predsednika Opštine Kula, takođe iz SNS, kao i preduzeća u vlasništvu advokata Tomislava Višnjića, koji se proslavio kao branilac optuženih za ratne zločine pred Trubunalom u Hagu.

Upitala je zašto katastar krije na koji način su oni postali vlasnici, da li kupovinom, poklonom ili potraživanjem, i zatražila od nadležnih da iznese podatke u javnost.  

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori