Tepić i Živković: Zašto ćuti Zagorka Dolovac?

Tepić i Živković: Zašto ćuti Zagorka Dolovac?

- Na delu je sve otvorenija fašizacija našeg društva i to potpomognuta državnim organima koji ne rade svoj posao, već dozvoljavaju samoproklamovanim fašistima – dakle, ne nacionalistima u dobrom smislu te reči, već šovinistima - da otvoreno prete drugima koji svojom verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom pripadnošću nisu po njihovom ukusu. Cil je jasan: stvaranje atmosfere straha uz poruku da ako nisi uz režim Aleksandra Vučića, onda će on preko svojih plaćenika fašista da ti se osveti. No, nejasno je zašto republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac o svemu ovome ćuti i ne preduzima ništa, iako ima zakonske mogućnosti ali i obavezu da to učini – upitao je Zoran Živković, predsednik Nove stranke, na današnjoj konferenciji za novinare.

Živković je naveo da se upravo na primeru narodne poslanice Marinike Tepić, koja je u poslednjih mesec i po dana meta najbrutalnih pretnji pa i poziva na ubistvo, vidi nerad nadležnih državnih organa.

- Policija je po prijavi Marinike Tepić uhapsila Tomislava Lovrekovića, koji je kreator one najbrutalnije pretnje da se „sa Marinikama treba obračunati najpre artiljerijski a potom i snajperski“, a onda ga je sud pustio da se brani sa slobode! Prema podacima, Lovreković nemastalno mesto boravka, te je pitanje kako će ga nadležni organi naći kada bude trebalo da ga pozovu na suđenje. Usledila je i serija napisa sličnog sadržaja po raznoraznim portalima, a harangi se pridružuju i Miša Vacić, Mihailo Janjić iz Pokreta 1389 (koji baca ljagu na sve one Srbe koji su se borili na Kosovu Polju), ali i strani fašisti Nik Grifin i Džim Douson.

Nezvanična je informacija da je policija sumnje, po prijavi Tepić, potvrdilia i prosledila nadležnom tužilaštvu. Pitanje je šta se dešava potom, ističe Živković:

- Šta se dalje dešava sa ovim, ali i sa svim drugim procesima u tužilaštvu, koji se otvaraju iz dana u dan i nestaju u tami Srbije, jeste pitanje za Zagorku Dolovac, republičku javnu tužiteljku. Tužilačka organizacija je piramidalna, a na njenom vrhu je republički javni tužilac koji može u bilo kom trenutku da preuzme postupak od bilo kog tužioca u Srbiji. dakle, to znači da za sve što je zakočeno, za svakuistragu, postupak koji ne ide svojim tokom, kriva je Zagorka Dolovac! Zato tražimo od nje i organa koji ona vodi, da javnost što pre obavesti u vezi sa tim šta se dešava sa slučajem pretnjim smrću Mariniki Tepić.

Poslanica Marinika Tepić istakla je da niti od policije niti od tužilaštva nije saznala ništa u vezi sa tim dokle se došlo u istrazi povodom prijavljenih pretnji, već da sve informacije saznaje iz sredstava javnog informisanja.

- Štaviše, Lovreković koji je priveden pa pušten, nastavio je sa serijom tekstova uz jasnu poruku „da ne može da ućutka sve Marinike odjednom, ali treba početi od jedne“, odnosno od mene. S obzirom da od nadležnih organa ne mogu da saznam šta se dešava povodom svega ovoga, primorana sam da sa njima ovako komuniciram – preko sredstava javnog informisanja.

Tepić i Živković su naveli i da je ugostiteljski objekat „Dve bačve“ u Zemunu stecište fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca, a da je i sam Vacić preko društvenih mreža pozivao sve one koji su stali u odbranu poslanice NOVE da „dođu u navedeni lokal i obračunaju se sa njim“.

- Zanimljivo je da upravo pored tog lokala stoji tabla „Bulevar Ratka Mladića“, identična onoj koju je Vučić nekada prelepljivao preko table "Bulevar Zorana Đinđića"... možda ju je on i ovde okačio! I zapravo je to suština stanja u našoj državi danas. Pritajeni radikal iz vremena kada su se ubijali novinari i gušili mediji, danas se pokrio skupim odelima. Ali kada zagrebete površinu, videćete istog onog radikala koji bi da strelja sto za jednog. I on je, kao i državni organi koje drži pod svojom kontrolom, odgovoran za današnje širenje fašizma.

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori