Teror političke policije nad dvojicom studenata

Teror političke policije nad dvojicom studenata

Nova stranka pruža punu podršku dvojici studenata, učesnika aprilskih protesta „Protiv diktature“, protiv kojih je MUP podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić pozvani su na saslušanje zbog „organizovanja neprijavljenog skupa“ 21. aprila ove godine, iako zakon dozvoljava spontana mirna okupljanja, bez prethodne najave, koja su reakcija na neki događaj.

Kako se navodi, „policija je utvrdila da su oni organizatori skupa na osnovu toga što su vodili skandiranje ispred redakcije Informera, a kasnije ispred Skupštine pozvali okupljene da prihvate poziv Zorana Živkovića, narodnog poslanika Nove stranke, da posmatraju sednicu Narodne skupštine sa balkona“!

Ovim je još jednom potvrđeno da je policija postala talac neoradikalskog režima koji državni aparat zloupotrebljava za svoje lične represivne nagone i obračun sa građanima. Time se i formalizuje policija kao politička – Vučićeva – i uspostavlja teror nad građanima koji veruju da skupština zaista jeste narodna, da pripada građanima.

Nova stranka poziva časne profesionalce u policiji i pravosuđu da se odupru pritisku režima i stanu u zaštitu građana – što im i jeste u opisu posla. Pavlu Terziću i Gavrilu Vučetiću pružićemo punu podršku – i moralnu i pravnu – u besmislenom postupku  protiv njih kojim režim pokušava da ukine ljudsko pravo slobode mišljenja i izražavanja.

 

Prilog: Zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Pavla Terzića i Gavrila Vučetića.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close