Teška saobraćajna nesreća kod Avale ponovo ukazala na alarmantno stanje u vozilima GSP-a

Teška saobraćajna nesreća kod Avale ponovo ukazala na alarmantno stanje u vozilima GSP-a

Nakon što je juče popodne samo pukom srećom izbegnuta tragedija u podnožju Avale, gde se zapalio i u potpunosti izgoreo autobus gradskog prevoza na liniji 408, koji saobraća od Voždovca do Ralje, ponovo se postavlja pitanje bezbednosti građana koji se usude da kroče u neko od vozila GSP-a.

Gradski odbor Nove stranke Beograd nebrojeno puta do sada je upozoravao na više nego alarmantne situacije i stanja u kojima se nalaze sama vozila, a koja svakodnevno ugrožavaju živote Beograđana. Razvaljena vrata, kablovi koji vise nad glavama putnika, neispravno grejanje i rashladni sistemi nažalost su sinonim za javni prevoz ne samo prestonice, već i svih gradova Srbije. Upravo zbog toga smo javno zahtevali da se građanima da na uvid izveštaj sa vanredne tehničke kontrole koju su morali da prođu svi autobusi, trolejbusi i tramvaji. Do toga ne samo što nije došlo, već su bahatost i nemar gradskih čelnika ponovo dobili svoje odličje u jučerašnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći podno Avale.
 
Stoga Beogradski odbor NOVE zahteva hitnu reakciju nadležnih inspekcija, jer životi naših sugrađana nisu igračka u rukama nekog Vesića, Radojičića i njima sličnih. Barem kako bi vozila GSP-a saobraćala iole bezbedno do proleća iduće godine, kada ćemo ih prvo na lokalnim, a potom i gradskim izborima, sve zajedno poslati u prošlost, a Beograd učiniti modernom evropskom prestonicom 21. veka, kakav i treba da bude. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close