Točak sreće - zavrti i osvoji javnu funkciju!

Točak sreće – zavrti i osvoji javnu funkciju!

Beograđanke i Beograđani imali su danas priliku da zavrte „Točak sreće“ i osvoje jednu od ponuđenih javnih funkcija. Tom prilikom podeljena su im i rešenja o imenovanju, a neke od funkcija koje su se delile su gradonačelnik Beograda, gradski menadžer, gradski arhitekta, načelnik Komunalne policije, direktor Parking servisa...

Ovo je, naravno, bila simbolična akcija koju je organizovao Forum mladih Nove stranke, želeći da skrene pažnju na činjenicu da se javni funkcioner pod aktuelnim režimom ne postaje na osnovu stručnosti, već odlukom onih koji po ličnim linijama ocenjuju podobnost i lojalnost kandidata.

Na „rešenjima o imenovanju“ pisalo je, između ostalog, da je uslov za dobijanje neke od funkcija to da su "godinu i po dana izdržali bez funkcije", a onaj ko je imao dovoljno sreće da osvoji funkciju gradonačelnika, dobio je i bonus: "dozvolu da ruši noću uz uslov nošenja fantomke".

- Ovom akcijom ukazujemo na način na koji aktuelni režim bira svoje kadrove. Gde se funkcioneri postavljaju ne po stručnosti, već po tome koga treba „namiriti“, ko je uspešno dovoljno dugo izdržao bez funkcije – rekao je Uroš Eleković, predsednik Foruma mladih Nove stranke.

Eleković je istakao da Beograđani „ne žele grad koji će biti poznat po fantomima, rušenjima, divljim gradilištima, deponijama, već grad u kome će uživati i njegovi građani i turisti“:

- Ne želimo da napredak našeg grada zavisi od nesposobnih, zlonamernih i nestručnih ljudi. Mi želimo funkcionalan i uređen Beograd.

On je naveo i da je Nova stranka počela pripreme za predstojeće beogradske izbore, te da će se kampanja zasnivati na konkretnim predlozima rešenja gradskih problema, a ne na demagoškim obećanjima.

- Imamo tim poštenih, stručnih ljudi koji imaju rešenja, energiju i želju da Beograd bude grad po meri građanki i građana. I zato danas poručujemo našim sugrađanima: pred nama je letnja pauza, imamo dovoljno vremena da se opustimo i razmislimo kome treba da prepustimo probleme našeg grada. Da li će to ponovo biti neki „točak sreće“, pa ko nam zapadne, ili to treba da budu izabrani predstavnici građana koji će odgovorno pristupiti problemima. Razmislite o tome, jer vremena za gubljenje više nemamo – rekao je Eleković.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close