Tople probe kao utešna Vesićeva nagrada Beograđanima

Tople probe kao utešna Vesićeva nagrada Beograđanima

Iako većina Beograđana grejanje, putem Infostana, plaća tokom cele godine, poslednje nedelje bukvalno smo se smrzavali u svojim domovima, dok brojni apeli nisu mnogo dotakli gradsku upravu.

Tako su večiti zamenik Goran Vesić i njegova ekipa rešili da se baš sada strogo drže propisa, po kojem je grejna sezona okončana 3. maja, iako ih vremenski uslovi napolju demantuju, dok s druge strane širom prestonice krše zakone na svakom koraku. Tek danas, preduzeće Beo elektrana setilo se da hladni radijatori više ne mogu da se podnesu, pa su rešili da "uteše" Beograđane - proglasili su početak toplih probi. Tople probe, ipak, niti predstavljaju grejanje u punom kapacitetu, niti je moguće ograničiti ih samo na dva dana, kada dnevne, a posebno noćne temperature više podsećaju na poznu jesen, nego na pravo proleće.

Da ne govorimo o tome što su se i toplih proba setili tek poslednjeg dana pred najavljeno otopljenje, dok su građani prethodnih dana ostavljeni da sami dogrevaju svoje stanove i kuće. Ovim je samo nastavljeno konstantno ponižavanje i vređanje meštana glavnog grada, koji se svakodnevno suočavaju sa katastrofalnim stanjem u javnom gradskom prevozu, rušenjem istorijskih spomenika, rupama na kolovozima, čak i obračunom naprednjaka sa svojim najvećim neprijateljem - prirodom, koju gaze još od masovne seče stabala na Kalemegdanu, a nedavno i u Ulici Kraljice Natalije, gde je takođe posečeno drveće.

Beogradski odbor Nove stranke nastaviće da konstantno upozorava na goruće probleme u funkcionisanju prestonice, ali i da apeluje na sugrađane da se zajedno suprotstavimo aktuelnom režimu, koji nas je u ovakvo stanje i doveo, i konačno ga, demokratskim putem, pošaljemo u istoriju. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close