Trovanje đaka preko firme SNS većnika u Opštini Zvezdara

Trovanje đaka preko firme SNS većnika u Opštini Zvezdara

Član Veća Gradske opštine Zvezdara Branislav Paunović, osumnjičen kao odgovorno lice za trovanje đaka u četiri škole, ogoljuje prirodu naprednjačkog poimanja javne funkcije. Na primeru Paunovića se vidi kako naprednjački kadrovi uspešno zaobilaze zakone, a funkcije koriste za nameštanje profita svojim privatnim firmama. Epilog je uvek poražavajući po građane, ovog puta – po decu.

Naime, kako se navodi, Paunović je osumnjičen da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva Catering&Bake.rs“, koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa četiri beogradske osnovne škole, a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, u periodu od 2. do 3. oktobra 2017. godine proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice, što je izazvalo trovanje preko stotinu đaka.

Pitamo, kako je uopšte moguće da jedan većnik, nosilac javne funkcije, istovremeno bude i odgovorno lice privrednog društva (zapravo, čak dva: pored firme za ketering, vlasnik je i firme BMB Investments, specijalizovane za investicije u građevini i izvođenje građevinskih radova), kada je to Zakonom o agenciji za borbu protiv korupcije prepoznato kao moguć sukob interesa, pa time i zabranjeno? Da li je Paunović pri preuzimanju javne funkcije prijavio Agenciji svoju delatnost u privrednom društvu?

-Prema Zakonu, funkcioner čija javna funkcija zahteva rad sa punim radnim vremenom, kakva je funkcija većnika, ne može da vrši funkciju upravljanja, nadzora ili zastupanja privatnog kapitala u privrednom društvu! To je težak sukob interesa! Kako je moguće da je Paunoviću takvo izrugivanje zakonskim propisima tolerisano? U osnovi svih problema vezanih za funkcinisanje ove naprednjačke autoritativne vlasti jeste to što naprednjačkim kadrovima dolazak na vlast služi kao odskočna daska za razvoj sopstvenog biznisa i da kao privilegovani dobijaju poslove kroz sve državne strukture, što je u suštini osnova partijske države kao što je trenutno Srbija – ocenjuje Aleksandar Ilić, odbornik Nove stranke u Skupštini Gradske opštine Zvezdara.

Sva je sreća, navodi Ilić, da deca otrovana hranom iz kuhinje opštinskog funkcionera nisu zadobila ozbiljnije zdravstvene posledice. To, međutim, upozorava on, mora da posluži kao alarm upozorenja:

- Ovo je poslednja opomena da se zaustavi ovako bahato i protivzakonito naprednjačko  delovanje. Pravi momenat za to su predstojeći gradski izbori u Beogradu na kojima se aktuelna nakaradna vlast mora poslati u prošlost, gde i pripada.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori