Tužilaštvo već dva meseca ćuti na Živkovićevu prijavu podovom afere Krušik

Tužilaštvo već dva meseca ćuti na Živkovićevu prijavu podovom afere Krušik

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podneo je pre tačno 2 meseca u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka i bivšeg direktora Krušika Mladena Petkovića zbog malverzacija u prodaji oružja, a da javnost Srbije ni do danas nije informisana o postupanju po njoj.

Iako je lider NOVE više puta na konferencijama za medije u holu Doma Narodne skupštine apelovao na nadležne, na čelu sa republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac, da se oglase, uzmu posao u svoje ruke i rade ono za šta su plaćeni, oni su i po saznanju, bez Živkovićeve reakcije, morali da se izjasne ima li za krivičnu prijavu u slučaju Krušika osnova ili ne. Iako je rok od dve nedelje odavno istekao, građani Srbije još nisu uvereni ni da tužiteljka Dolovac uopšte postoji, a kamoli da li radi svoj posao.

Nova stranka stoga još jednom apeluje na Tužilaštvo da obavesti javnost jeste li ili nije Aleksandar Vučić izvršio krivično delo Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tako što je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi pored njega i Stefanović Nebojša, Stefanović Branko i Petković Mladen. Podsećamo da se u krivičnoj prijavi predsednika Nove stranke Zorana Živkovića navodi da je kriminalna grupa osnovana sa ciljem da od 2017. godine nadalje izvrši krivično delo Zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu u produženom trajanju, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi.

Podvlačimo da će, sve dok pravosudni organi budu nastavili da ćute na tvrdnje koje je u javnost izneo uzbunjivač Aleksandar Obradović, nastaviti da tone ionako urušeno poverenje građana u pravo i pravdu. Takvo poverenje vraća se jedino doslednom političkom borbom, a došlo je vreme i krivičnim prijavama, kako bismo u narednim mesecima do srži raskrinkali kriminalni režim SNS-a i na izborima vratili Srbiju na put kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close