U “Oazi za mlade” umesto mladih – penzioneri!

Piše: Katarina Đukić, odbornica Skupštine GO Čukarica i predsednica OO NOVE Čukarica

 

Budući da sam najmlađa odbornica u Skupštini opštine Čukarica, kao i da Opštinski odbor Nove stranke Čukarica čine uglavnom mladi, naša pažnja je, pored svih ostalih problema, u velikoj meri usmerena na probleme mladih građana Čukarice.

Prema Nacionalnoj strategiji za mlade, mladi su osobe uzrasta od 15 do 30 godina.

Mladi kroz sistem obrazovanja, ali i lično i profesionalno usavršavanje, treba da se pripremaju da budu aktivni građani ovog društva. U tu svrhu formirane su i lokalne kancelarije za mlade.

Glavni cilj formiranja lokalnih kancelarija za mlade je stvaranje uslova u lokalnim sredinama – opštinama i gradovima u Srbiji za kvalitetniji život mladih i za njihovo aktivno učešće u društvu.

Na trećoj sednici Skupštine opčtine Čukarica, održanoj 26. 09. 2016.godine, 16. tačka dnevnog reda bio je Izveštaj o realizaciji lokalnog akcionog plana za mlade u 2015. godini. Na osnovu Izveštaja, bez imalo dvojbe moglo se zaključiti koliko se neozbiljno postupalo sa problemima mladih na teritoriji naše opštine, na šta sam i ukazala.

Prilog 1: Izveštaj o realizaciji lokalnog akcionog plana za mlade u 2015.

Prilog 2: Transkript obraćanja odbornice Katarine Đukić sa sednice SO Čukarica

Ovakav izveštaj je vladajuća većina ipak usvojila bez primedbi. Posle toga ne čudi ni odgovor na moje odborničko pitanje koje se odnosilo na „Oazu za mlade“ na Umci.

Prilog 3: Odborničko pitanje i odgovor - GO Čukarica

Dakle sredstva dobijena od Ministarstva za omladinu i sport su uzalud utrošena, ovde sada penzioneri igraju šah.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close