U REM nema mesta za časne i profesionalne ljude

U REM nema mesta za časne i profesionalne ljude

- Regulatorno telo za elektronske medije nije nezavisna institucija. Zato ja neću glasati ni za jednog kandidata koji je na listi, mada ima nekoliko dobrih, a njima preporučujem da povuku svoje kandidature, jer u toj organizaciji nema mesta za dobre ljude, za ljude koji imaju karakter, koji su profesionalni i koji imaju čast – rekao je poslanik NOVE Zoran Živković na jučerašnjoj skupštinskoj sednici na kojoj se raspravljalo o izboru članova Saveta REM.

Lider NOVE je kazao da su medijska haranga protiv političkih protivnika, cenzura i primitivizam u elektronskim medijima svakodnevna pojava, te upitao da li je REM bilo šta učinio po tom pitanju. Dodao je i da je to što „maskota jedne političke stranke“ ima svoju televizijsku emisiju, direktno protiv nezavisnosti medija, ali se obazreo i ni niski ne samo estetski već i moralni nivo pojedinih televizijskih programa.

- Tačno je da mi možemo daljinskim upravljačem to da isključimo, ali tu se troše neke naše pare i u tome je poenta. To je bruka, to je sramota, to je predvorje kriminala ili sam kriminal, prostitucija, primitivizam, izaberite koje god hoćete negativne reči, i zbog toga to treba zabraniti. A imamo čak i televizije koje se hvale time, ružičaste, šarene, sa četiri slova, sa pet slova, koje svaki dan truju ovaj narod, i to o trošku građana Srbije. Imamo televiziju koja je dobila neke silne kredite, koja je dužna za porez više nego neke banke ili ne znam kakve propale firme, gde se, kažu neki, prikriva ubistvo u saobraćaju, u Hajatu, time što je ta televizija odana režimu. To mora da bude prekinuto – rekao je Živković u svom izlaganju.

Živković je istakao da će „tela u oblasti elektronskih medija stvarno biti nezavisna tek onda kada zabrane neke emisije i oduzmu dozvole za emitovanje, privremeno ili trajno, pojedinim televizijama i da za to imaju uporište u zakonu, a ne u tome ko koju stranačku majicu nosi“.

Replicirajući poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću koji je Živkovića optužio za cenzuru medija tokom akcije Sablja, lider NOVE je istakao da su tada zabranjena glasila Zemunskog klana i drugih kriminalaca, na šta je on lično ponosan:

- Da je pravosuđe nakon Sablje završilo svoj posao na valjan način, bilo bi malo prostora za ovo što se danas ponovo dešava! Danas na naslovnim stranama imamo reklamu za novog šefa zemunskog ili nekog drugog klana... To je postalo prestižno mesto. Samo što mu predsednik države nije dao orden, a očekujem da se i to desi.

 

Poslanik Nove stranke je na početku sednice predložio da se dnevni red dopuni sa pet predloga zakona i jednim predlogom rezolucije. Skupštinska većina je to odbila.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close