U Sremskoj Mitrovici NOVA nastupa kao oštra opozicija

U Sremskoj Mitrovici NOVA nastupa kao oštra opozicija

Izborni rezultati ne ostavljaju razlog za zadovoljstvo, ali ni sumnju u ocenu da su oni posledica izborne manipulacije, krađe, zloupotrebe medija, kao i neubedljive kampanje koalicije u kojoj je NOVA učestvovala, ocenjeno je na današnjoj sednici GO NOVE Sremska Mitrovica.

U Sremskoj Mitrovici NOVOJ je na osnovu izbornih rezultata pripalo jedno odborničko mesto u lokalnoj skupštini. Tu dužnost obavljaće Nenad Petrović koji će nastupati kao dosledna i oštra opozicija naprednjačkoj većini, ali se i konstruktivnim predlozima boriti za interese građana, zaključeno je na sednici.

Sednici su prisustvali predsednik stranke Zoran Živković i potpredsednica Alena Bukilić, a pored definisanja budućeg pravca delovanja NOVE, analizirani su i uzroci nezadovoljavajućeg izbornog ishoda. Brojne neregularnosti koje su pratile izborni proces, narušavaju legitimnost rezultata, a time i skupštinski saziv, naveo je Živković.

- Umesto makar minimuma uslova za poštene i fer izbore, imali smo napredne gebelsovske metode manipulisanja građanima i satanizovanja političkih protivnika, zloupotrebu državnih institucija, krađu glasova... Međutim, lošim rezultatima doprinela je i sama opozicija. Koalicija u kojoj smo mi učestvovali vodila je mlaku kampanju, bez ukazivanja na suštinske probleme. Mi, kao manjinski partner, na to nismo mogli da utičemo i to treba da nam bude nauk za ubuduće – rekao je Živković i dodao da NOVA na sledećim parlamentarnim i lokalnim izborima treba da nastupi samostalno.

On je naveo i da se brutalna zloupotreba medija nastavlja još jačim intenzitetom, a primer za to su nedavne smene na Radio-televiziji Vojvodine:

- Miloševićev ministar informisanja nastavlja svoju misiju započetu krajem ’90-ih – progon profesionalnih, odgovornih novinara do uvođenja potpunog medijskog mraka. Naše je, i nas političara i nas građana i svih nezavisnih institucija, da mu to ne dozvolimo.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close