Ujedinjeni protiv otimačine zvane "Beograd na vodi"

Ujedinjeni protiv otimačine zvane “Beograd na vodi”

Predstavnici NOVE stranke i Demokratske stranke su na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije saopštili da će se svim snagama suprotstaviti postavljanju kamena temeljca za izgradnju Beograda na vodi i upotrebiti sve svoje potencijale kako bi građane oslobodili loše naprednjačke vlasti.

 

Zamenik predsednika NOVE Vladimir Pavićević i predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović složili su se da je projekat Beograd na vodi "velika prevara kojom je uništena institucija konkursa, a da neobjavljivanje ugovora predstavlja udar na vladavinu prava". Zato, saopštili su, NOVA i DS poziva sve građane da im se pridruže da okupljanjem ne dozvole postavljanje kamena temeljca za sramotni projekat.

- Mislimo da je u pitanju velika prevara. Važno je da sa ovom temom završimo zauvek i smatramo da građani imaju pravo da znaju ko ima koristi od tog projekta i ko je i šta potpisao u njihovo ime i za njihov račun - kazao je Božović. 
 

Predstavivši prisutne predstavnike beogradskih odbora NOVE i Demokratske stranke, Pavićević je istakao da upravo takva, udružena snaga predstavlja alternativu lošoj vlasti:

- Sigurni smo da smo mi ta alternativa lošoj naprednjačkoj vlasti i trudićemo se da što pre, snagom razuma, snagom argumenta i snagom rasprave, pokažemo građanima ova vlast radi loše i da oni ne zaslužuju takvu vlast. Ta alternativa podrazumeva savez sa građanima među kojima, mislim, ne treba da postoji dilema za koga da glasaju na sledežim izborima.

Pavićević je takođe pozvao građane da se pridruže demokratskoj opoziciji na mitingu „Osvetli Niš“ koji se održava u subotu, 12. septembra, u 14 časova na platou ispred TC Kalča u Nišu, kako bi se pokazalo da još uvek ima „građanske svesti koja ne pristaje na prevaru“.

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close