Urednica KTV televizije na meti naprednjačkih nasilnika

Urednica KTV televizije na meti naprednjačkih nasilnika

Finansijske ucene i direktne pretnje upućene glavnoj i odgovornoj urednici zrenjaninske KTV televizije Danici Radić, paradigma su kukavičkog režima i njegovog prljavog pohoda na sve medije koji ne saučestvuju u proizvodnji lažne „realnosti“ naprednjačkog kartela.

Da Vučićeva posluga koja se uhlebila na javnim funkcijama ne preza više ni od čega, dokazuje to što pretnje Radićevoj potiču direktno od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i direktora BIA Bratislava Gašića. Nepristojne ponude, potom otvoreno ucenjivanje da proda televiziju i prepusti je u ruke SNS ili, u suprotnom, "neće više videti ni dinar", a onda i "naprasno" otkazivanje komitenata, razrađen je metod kojim se naprednjački silnici uveliko koriste kako bi ubijanjem medija građanima ukinuli pravo na objektivno informisanje.

Podsećamo da je Radić i ranije trpela pritiske, označavana metom i nazivana kriminalcem i od strane samog Vučića, i to samo zbog toga što svoj novinarski posao radi onako kako i treba – nepristrasno i odgovorno.

Nova stranka pruža punu podršku Danici Radić i njenim naporima da i domaću i međunarodnu javnost obavesti o svim „finesama“ naprednjačkog gušenja slobodnih medija. I o onim „sofisticiranim“ – kada kroz namešteno projektno finansiranje sredstva dodeljuju samo režimskim medijima, a komitente ucenjuju da ne sarađuju sa medijima koji nisu „njihovi“, ali i o onim otvoreno nasilničkim – kada novinare zastrašuju, prete im, pa čak i doslovce dave dok su na svojim radnim zadacima.

Apelujemo na domaću javnost da stane u odbranu slobodnih medija, jer su oni temelj slobodnog društva. Od međunarodne zajednice zahtevamo da prestane sa povlađivanjem Vučiću samo zbog „usluga“ koje im duguje i da ne zatvara oči pred ovim, ali i brojnim drugim slučajevima ubijanja medija u Srbiji.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close