Vanredna situacija ili posledica višegodišnjeg nerada?

Vanredna situacija ili posledica višegodišnjeg nerada?

Danima slušamo prepucavanja predstavnika bivših i sadašnjih vlasti oko toga ko je i zbog čega odgovoran za ovakvu situaciju u opštini Palilula i opštini Niška Banja, u kojima je proglašena vanredna situacija zbog poplava i zamućene vode za piće.

Apelujemo na gradske vlasti da prestanu sa „prozivkama“, prebacivanjem odgovornosti i „kuknjavom“, da ne govore kako Niš nema novca u budžetu, da se ne nadaju suncu i povlačenju vode i da ne šetaju zarad slikanja ugroženim područjima, već da ozbiljno rade na trajnom otklanjanu problema koji prete da nanesu nemerljivu štetu stanovnicima poplavljenih područja i ugroze njihovo zdravlje.

Posebno je zabrinjavajuća situacija sa klizištem u selu Mramor, koje godinama čeka adekvatno rešenje i reagovanje gradskih vlasti, kao i novonastala situacija u opštini Medijana u kojoj je Osnovna škola „Zoran Đinđić“ poplavljena usled nerešenog problema sa podzemnim vodama.

Gradski odbor Nove stranke u Nišu izražava zabrinutost za zdravlje i bezbednost građana sa teritorije opštine Palilula i opštine Niška banja i smatra da se svi ovi problemi mogu trajno rešiti. Pitanje je imaju li naše gradske vlasti volje za to ili će probleme ostavljati po strani i obećavati njihova rešanja brzinom svetlosti u novoj predizbornoj kampanji?!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close