Vesićev Skadar na Trgu Nikole Pašića

Vesićev Skadar na Trgu Nikole Pašića

Opsesija naprednjaka megalomanskim, preskupim i besmislenim projektima ponovo je dobila svoju potvrdu na jednom od centralnih beogradskih trgova, gde više nikome jasno šta se zapravo dešava.

Naime, skalamerija koja već više od mesec dana okupira Trg Nikole Pašića trebalo je da predstavlja klizalište u sklopu manifestacije "Beogradska zima", međutim liči na sve, sem na mesto zimskih čarolija. U maniru aktuelne vlasti, i puštanje u rad ovog projekta kasni skoro nedelju dana, dok niko iz gradske uprave ne daje objašnjenje građanima kako da, zapravo,  dođu s jedne na drugu stranu platoa ispred nekadašnjeg Doma sindikata. Postoji jedino nešto što podseća na pontonski most, o čijoj nefunkcionalnosti za naše najstarije sugrađane, decu ili osobe sa invaliditetom dovoljno govori njegov izgled. Da ne pominjemo i to da smo usred zime, te da je vrlo izvesno da će se ponoviti sneg i led sa kojima smo i pre nekoliko dana jedva izašli na kraj, kada će prelaz preko klizališta tek biti nedostupan.

I tako čekajući da zamenik gradonačelnika Goran Vesić konačno završi gradnju svog Skadra na Trgu Nikole Pašića, Beogradski odbor Nove stranke može samo da mu poruči da će se, sa prvim prolećnim danima, i njegova i vlast njegovih pajtaša, koji iz dana u dan uništavaju prestonicu, istopiti poput pomenutog klizališta.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close