Vesiću, nastavi da slušaš Novu stranku, imaćeš šta i da naučiš i čuješ!

Vesiću, nastavi da slušaš Novu stranku, imaćeš šta i da naučiš i čuješ!

Nakon što je još početkom leta predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, u akciji lociranja gorućih problema prestonice, ukazao na katastrofalno stanje u jedinoj osnovnoj školi na Petlovom brdu, a povodom istog pre mesec dana u saopštenju apelovao i Opštinski odbor NOVE Rakovica, večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić dosetio se da reaguje.

Tako je danas na zvaničnom sajtu Grada Beograda objavljena informacija da počinje rekonstrukcija OŠ "Vladimir Rolović", što nas direktno vodi do zaključka da Vesić možda ne zna da, recimo, poštuje pravila Chatham House-a, po kojem su vođeni okrugli stolovi vlasti i opozicije, ali zato barem nešto ume da čuje. A šta drugo i očekivati od nekoga ko je svoju političku karijeru gradio kao poslušnik. Kada si poslušnik, naučiš da slušaš, što u ovom slučaju i nije ispalo loše, jer očigledno da od silnog osluškivanja nije primetio da je u pitanju bio glas Nove stranke.

I dobro je što je pomenuti konačno naučio da sluša pametnije i sposobnije od sebe, jer bi se u suprotnom učenici ko zna do kada znanju i životu učili okruženi oronulim klupama i smećem koje prekriva dvorište škole. I mada plan rekonstrukcije čeka na realizaciju još od 2016. godine, gradski čelnici su se toga setili naprasno danas, samo što je okončan letnji raspust, te će đaci, za vreme trajanja radova, morati da se guraju u upola manjoj školi, u koju će biti prebačeni.

I to je, ipak, vredno višeg cilja i konačnog renoviranje jedne značajne obrazovne ustanove koja je simbol Petlovog brda, pa i cele Rakovice, ali i dodatni podstrek ekipi Nove stranke, koja će i u predstojećim mesecima nastaviti sa sličnim akcijama, ukazujući vlastima, koje očigledno same ne umeju ništa da reše, gde leže problemi i kako se sa njima nositi.

Poboljšanje kvaliteta života svih naših sugrađana i jeste naš konačni cilj, a večitom zameniku gradonačelnika imamo samo da poručimo da nastavi da nas sluša. Imaće šta i da nauči i da čuje! 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close