Vesiću, sedi, nula!

Vesiću, sedi, nula!

Beograđani su suočeni sa još jednim poražavajućim podatkom da se prestonica Srbije, prema zvaničnom istraživanju globalne mreže Transparensi Internešnal, nalazi među najnetransparetnijim gradovima Evrope.

To i ne čudi, kada se uzme u obzir da su parametri za rangiranje bili dostupnost informacija o procesima odlučivanja, o trošenju novca, javnim nabavkama, etičkim pravilima, što je sve samo ne skup odredbi koje definišu nazadnu beogradsku vlast. Gradski odbor Nove stranke Beograd podseća da večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić nije bio u stanju da poštuje Chatham House pravilo po kojem se vode okrugli stolovi vlasti i opozicije, ali zato po istom, koje podrazumeva tajnost podataka, očito vodi glavni grad, jer su svi podaci o finansijama i trošenju ostali sakriveni. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da naprednjaci svojom smatraju ono što je zapravo imovina svih građana Srbije, koji iznad svih imaju pravo da znaju kako se vode njihovi gradovi i kako se troši novac iz njihovih džepova.
 
Zato još ironičnije zvuči i vest da onaj što samo glumi gradonačelnika, doktor Zoran Radojičić, planira da Beograd kandiduje za zelenu prestonicu Evrope. Ne možemo a da se ne zapitamo da li on govori o istom onom Beogradu po kojem aktuelni režim godinama unazad seče svako stablo na koje naiđe, a pluća grada zamenjuje betonskim pločama i asfaltom.
 
NOVA Beograd upozorava Vesića, Radojičića i sve one koji im pomažu da napredno uruše prestonicu, da ovaj grad, kao i svako njegovo drvo, ploča, trg, fontana, dinar koji se potroši, pripadaju isključivo njegovim građanima. Istim onim građanima koji punih 9 meseci, iz subote u subotu, na ulicama jasno pokazuju šta o njihovom upravljanju misle, istim onim građanima koji će ih zajedno na prvim sledećim izborima zauvek poslati u političku istoriju.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close