Vlast namešta tender i za državne zastave

Vlast namešta tender i za državne zastave

U članu 6. Zakona o izgledu i upotrebi grba i zastave stoji: „Grb i zastava Republike Srbije ne smeju se upotreblјavati ako su oštećeni ili su svojim izgledom nepodobni za upotrebu”.  Koliko naprednjačka vlast u Novom Sadu poštuje državu Srbiju, vidi se po poštovanju njenih simbola. Novosađani su ovih dana svedoci ne samo da su državne zastave oštećene, nego da  su u fronclama, i kao takve nedostojne bilo kog grada u Srbiji.

 

Da je novosadska vlast nesposobna, jasno je svim građanima. Međutim, ovde se ne radi samo o javašluku, nego i o neuspelom pokušaju nameštanja tendera i za državne zastave. Naime, Komisija za zaštitu prava ponuđača je svojim rešenjem br. 4-00-1070/2015 (Rešenje možete preuzeti OVDE) poništila javnu nabavku za zastave zbog očiglednog pokušaja nameštanja tendera. Iz rešenja Komisije se jasno vidi da naručiocu nije bitno kakve će zastave dobiti, nego da prođe unapred izabrani ponuđač čije su poslovne karakteristike udenuli u tendersku dokumentaciju. Ovakav način raspisivanja tendera je ustaljena praksa gradske vlasti i zato je potrebno odati priznanje firmi koja se odvažila da uložili zahtev za zaštitu prava, ali i Komisiji koja je radila po zakonu.

 

Novosadski odbor Nove stranke traži od nadležnih institucija da, na osnovu člana 42. i pruženih dokaza uz ovo saopštenje,  kazne Grad Novi Sad i gradonačelnika Miloša Vučevića  kako je to Zakonom o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije predviđeno. Ukoliko se to ne desi, biće to još jedan dokaz bezakonja u koje je Srbiju dovela naprednjačka vlast kojoj je očigledno novac važniji od države i državnosti.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close