Vlast svoju paranoju prebacuje na parlament i druge institucije

Vlast svoju paranoju prebacuje na parlament i druge institucije

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je na sednici Skupštine Srbije dobio opomenu samo zato što je želeo da ukaže na povredu Poslovnika o radu parlamenta i kršenje Zakona o budžetskom sistemu.

Živković je novinarima u Skupštini kazao da je današnja sednica na kojoj je ministar obrazlagao budžet za narednu godinu, samo "nastavak divljanja vladajuće većine, oličene u predsednici parlamenta (Maji Gojković), drugim predesedavajućima sednicom i ostalima".

On je naveo da je samo želeo da ukaže da je budžet trebalo da bude dostavljen poslanicima 1. novembra i da je bilo neophodno da prođe 15 dana od ulaska u parlament da se zakaže rasprava.

Živković je ukazao da su poslanici imali uvid u zakon nepunih 48 sati i da to nije dovoljno vremena da spreme amandmane i upoznaju se sa budžetom.

- Možda se sećate da sam prvu opomenu u prethodnom sazivu dobio jer sam rekao “Je l’” na neku tvrdnju predsedavajuće. Danas sam opomenu dobio jer sam tražio da reklamiram povredu Poslovnika. To je, uz sve ovo divljanje oko rokova i oko usvajanja budžeta, dokaz da vlast nema nikakvu drugu sposobnost nego da bude vlast na nervnoj bazi i da svoju paranoju prebacuje na ostale institucije, što je jako loše - rekao je Živković.

Izvor: Beta

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori