Vlast ustuknula pred Nišlijama

Vlast ustuknula pred Nišlijama

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE OPOZICIONIH POLITIČKIH STRANAKA I POKRETA U NIŠU (DEMOKRATSKA STRANKA, DOSTA JE BILO, DVERI, LEVICA SRBIJE, NARODNA STRANKA, NIŠKA INICIJATIVA, NOVA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, POKRET ZA PREOKRET)

 

Opozicione stranke i pokreti u Nišu koje se protive predaji aerodroma „Konstantin Veliki" na upravljanje državi i zajednički učestvuju u borbi Nišlija za odbranu svoje imovine, saopštavaju da su građani postigli prvu pobedu i da je bahata i nesposobna naprednjačka vlast odložila sednicu lokalnog parlamenta samo zato što se uplašila masovnog protesta građana.

To je prva pobeda građana nad režimom koji je, suočen sa odlučnim otporom naroda, odlučio da potegne svoj najjači adut – Aleksandra Vučića. On treba da Nišlije ubedi da je sprečavanje razvoja niškog aerodroma u njihovom interesu i da objasni svoju skandaloznu izjavu da razvoj niškog aerodroma nije dobar jer smanjuje kapacitete beogradskog.

Opozicioni pokreti i stranke upozoravaju da borba za interese Niša i putnika nije gotova i da samo upornost i odlučnost da se ide do kraja mogu zaustaviti režim u naopakoj nameri da nanese štetu Nišu i svim građanima koji žele da koriste usluge Niškog aerodroma po jeftinim cenama koje su prilagođene teškom životu u Srbiji.  

Opozicija  podseća da naprednjačka vlada nikad nije objavila ugovore o Er Srbiji i koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla" i da postoje svi razlozi za sumnju da je javni interes podređen ekstraprofitu koji neko treba da stekne iz tih tajnih ugovora.

Naprednjačka vlast ne samo što nije sposobna da sačuva domaće kompanije koje dobro posluju, nego svojim pogubnim odlukama direktno guši njihov razvoj u korist privatnih džepova.

Opozicija će nastaviti da se, svim demokratskim sredstvima, zajednički bori za očuvanje i razvoj niškog aerodroma.

 

Demokratska stranka

Dosta je bilo

Dveri

Levica Srbije

Narodna stranka

Niška inicijativa

Nova stranka

Pokret slobodnih građana

Pokret za Preokret

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close