Primer kako opštinska vlast uvek treba da radi

Primer kako opštinska vlast uvek treba da radi

Opštinski odbor Nove stranke Vračar je odgovorno pristupio svojoj ulozi posrednika između građana i opštinskih službi. Zajedno smo ostvarili i prvi uspeh: pošto smo istrajali u insistiranju, komunalne službe konačno su otpočele čišćenje parcele u Beogradskoj ulici, koja je u proteklom periodu prerasla u divlju deponiju i leglo zaraze.

Naime, u Beogradskoj ulici broj 20, napuštena građevinska parcela postala je mesto za odlaganje šuta i drugog otpada, ali i svratište za čopor pasa. Širenje neprijatnog mirisa besumnje je ukazivalo na leglo zaraze, te su se stanari okolnih zgrada, zabrinuti za svoju bezbednost, obratili OO NOVE Vračar. Posle nekoliko usmenih intervencija, pozivanja nadležnih organa, usledilo je i odborničko pitanje koje je odbornik NOVE u GO Vračar, dr Predrag Miletić, Skupštini opštine uputio 9. avgusta.

Epilog: juče su komunalne službe u saradnji sa JKP Veterina Beograd izašle na teren i otpočele čišćenje u skladu sa željom stanara.

Ovo je dobar primer saradnje opštine i građana, a posredstvom jedne od opozicionih stranaka u Skupštini GO Vračar. On ne sme ostati izolovan, već treba da postane obrazac budućeg funkcionisanja opštinskih organa, jer svi mi birani smo da bismo radili u interesu građanki i građana Vračara.

Ovo takođe smatramo i jednom malom političkom pobedom Nove stranke. Bez obzira koliko mala bila, značajna je jer pokazuje da i politički neistomišljenici mogu da sarađuju onda kada interes građana stave iznad partijskog interesa.

Hvala u ime građana Vračara!

 

Opštinski odbor NOVE Vračar

 

odbornicko-pitanje-vracar

odgovor-na-odb-pitanje-vracar

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close