Vračarci će braniti svoju izbornu volju od naprednjačkih nasrtaja

Vračarci će braniti svoju izbornu volju od naprednjačkih nasrtaja

Predsednik Opštinskog odbora Nove stranke Vračar Predrag Miletić najavio je promotivne akcije na tri lokacije u ovoj beogradskoj opštini u subotu, 16. januara. Povod je, naveo je, ne samo predstavljanje Programa NOVE za Beograd, već i očigledna namera Srpske napredne stranke da nezakonitim sredstvima otme vlast u ovoj opštini.

 

- Pošto su odbornici demokratske opcije Skupštine opštine Vračar, legitimno izabrani na izborima 2012. godine, poslednjih sedmica izloženi pritiscima od strane SNS, rešili smo da izaÄ‘emo pred graÄ‘ane Vračara i u direktnom razgovoru im objasnimo kako izgleda naprednjačko kršenje zakona u praksi. Svedoci smo intenzivnog činjenja krivičnog dela „trgovina uticajem“ od strane naprednjaka, koji ne biraju sredstva da se, samo četiri meseca pred redovne lokalne izbore, nelegitimno dokopaju vlasti i uvedu privremenu upravu u GO Vračar -  rekao je Miletić i dodao da demokratska tradicija Vračara neće dozvoliti takvo nasilničko kršenje izborne volje graÄ‘ana.

On je naveo da će aktivisti NOVE u subotu, 16. januara, od 10:30 do 12:30 Äasova, razgovarati sa graÄ‘anima na tri lokacije: plato ispred zgrade GO Vračar, Trg Soje Jovanović i Cvetni trg. TakoÄ‘e će graÄ‘anima biti predstavljen i Predlog NOVE za promenu Statuta grada Beograda koji predviÄ‘a novu administrativnu podelu prestonice.

- U ponedeljak, 18. januara, sa početkom u 19 časova očekuje nas i tribina u svečanoj sali opštine Vračar. Na tribini će, pod sloganom „Vračar slobodno“, govoriti Vesna Rakić Vodinelić, Branimir Kuzmanović i SrÄ‘a Popović. Ovom prilikom pozivam sve graÄ‘ane da doÄ‘u na tribinu u što većem broju i izmeÄ‘u ostalog i time pokažemo da nećemo dozvoliti da nam neko na silu menja izbornu volju – poručio je Predrag Miletić.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close