"Vračarski majstor" nastavlja da pomaže svojim komšijama

“Vračarski majstor” nastavlja da pomaže svojim komšijama

Pored mnogobrojnih aktivnosti koje za svoje sugrađane organizuje Gradska opština Vračar, za naročitu pohvalu je i projekat „Vračarski majstor“ koji trenutno vode članovi Nove stranke. Naime, briga o najstarijim građanima jedan je od prioriteta opštine Vračar, jer neki od naših starijih sugrađana, nažalost, nemaju na koga da se oslone. Zbog toga se i sprovodi projekat „ Vračarski majstor“, kroz koji našim komšijama, starijim od 70 godina, besplatno obezbeđujemo usluge majstora za popravke po stanu.

O uspešnosti ovog opštinskog „servisa“ govori i iskreno pismo naše sugrađanke koje prenosimo u nastavku.

 

„Godine, bolesti, male penzije... teška starost... a onda kvarovi, ne radi ovo ne radi ono. I ide tako, sve se može kada se mora, ali ima stvari bez kojih se ne može, koje su kao i zdravlje - ili ih imaš ili ih nemaš. Kada bojler pregori, šporet ili faze ne rade pa nema struje, onda se baš ne može. Nema tople vode, nema kuvanog jela, nema radija, ni televizije. Nema vode na česmi, jer je slavina ostala bez gumice. I tako život postane crn, još crnji, uviješ se u ćebe i jecaš.

Ali, neko se dosetio i organizovao. Pomogao nam. Neki će reći 'nije to nešto', ali taj ne zna šta nama to znači. Koliko znači kada gurnem ćebe sa sebe i uključim radio, šporet da skuvam supu, bojler da se okupam i veš mašinu. Za nas stare to je život ili kako rekoše 'zlatno doba'.

Neizmerno Vam hvala što mislite na nas zaboravljene, vraćate nam radost i nadu. Sitnice čine život, a za nas su ove opravke bukvalno život. Hvala Vam u ime svih starih sa naše opštine“, rekla nam je gospođa Svetlana Pavlović, penzionerka sa Vračara i korisnica usluge.

 

Da li ovakvu praksu treba menjati? Naravno da ne! Tim koji vodi opštinu Vračar je dokazano uspešan i svojim aktivnostima život u našoj opštini čini prijatnijim i sigurnijim, jer građani znaju da imaju na koga da se oslone. Naročitu odgovornost osećamo prema najstarijim i onemoćalim sugrađanima koji su nas svojim celoživotnim zalaganjem zadužili da mi sada, kada je najpotrebnije, pomognemo njima.

Članovi NOVE, uz dobru saradnju sa ostalima koji participiraju u vlasti opštine Vračar, vode brigu i o drugim stvarima koje život na Vračaru čine lepšim, kao što su popravka liftova, uređenje parkova oko stambenih objekata, renoviranje fasada zgrada... Trenutno je aktuelna podela industrijske soli domaćinstvima i skupštinama stanara koja se brinu o čišćenju snega ispred svojih kuća i objekata.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close