"Vranjske" - najnovija žrtva dželata Vučića

“Vranjske” – najnovija žrtva dželata Vučića

Novine „Vranjske“ najnovija su, ali očigledno ne i konačna žrtva neoradikalske nezajažljive želje da protera svaki profesionalni medij, a građanima otme i najmanji prostor slobodne misli. Novine koje su uspele da prežive Miloševića, nisu preživele i Vučića – glavnog dželata nad njemu lično nepodobnim medijima u Srbiji danas.

Vučićeve metode obračuna sa novinarima evoluirale su od vremena kada je kao radikalska mlada nada otvoreno pretio putem režimskih glasila. U svoje bolesne ambicije danas je upleo sve raspoložive državne strukture, te se nameštenim privatizacijama medijski prostor prepušta raznim Gašićima i drugim neznalicama koje se za poslušnost bogato nagrađuju kroz, opet, nameštena projektna finansiranja. Istovremeno, nad retkim preostalim profesionalnim medijima sprovode se brutalne represivne mere, namerno osiromašivanje, dok se novinari neretko i prebijaju.

Nova stranka poziva profesionalne medije, novinarska udruženja i celokupnu javnost da iskažu solidarnost i stanu uz „Vranjske“. Odbrana profesionalnih i slobodnih medija je odbrana celog društva, jer ako medijska scena potpuno preraste u šaradu režimskih biltena i Vučićevih megafona, Srbija će i zvanično postati privatna SNS država.

Ovim putem iskazujemo i podršku protestnom okupljanju „Stojim uz Vranjske“, zakazanom za večeras u 20 sati ispred Vlade Republike Srbije, koje organizuje Slavko Ćuruvija fondacija.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori