Vratićemo originalni urbanistički projekat za naselje Stepa Stepanović

Vratićemo originalni urbanistički projekat za naselje Stepa Stepanović

Na prvoj sednici Skupštine grada Beograda koju će voditi koalicija "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni", biće vraćen originalni Urbanistički projekat za naselje "Stepa Stepanović" koji, umesto pumpe i crkve, predviđa izgradnju vrtića, nove škole i doma zdravlja.

To su danas u razgovoru sa stanovnicima naselja "Stepa Stepanović", u ime koalicije obećali Dragan Šutanovac, predsednik DS, dr Mira Petrović, potpredsednica Nove, i general u penziji Sreto Malinović.

Kandidat za gradonačelnika Dragan Šutanovac rekao je da je ideja bila da ovo naselje bude potpuno autonomno i da dobrom putnom mrežom bude u vezi sa ostalim delovima Beograda.

„Nažalost, 2013. godine vlast koja je došla, promenila je planove i umesto da se ovde nastavi sa zidanjem onih sadržaja koji su obećani prvim planom, to se prekinulo i ušlo se u potpuno drugo planiranje. Građani koji su kupovali stanove ovde, nisu plaćali samo kvadratni metar, već su plaćali da imaju mogućnost da decu pošalju u vrtić, u školu, da imaju Dom zdravlja i ostale sadržaje koje ovako veliko naselje mora da ima.“

On je podsetio i da je prethodna vlast u ovom stambenom naselju izgradila gotovo 5.000 stanova za manje od dve godine, dok vlast Srpske napredne stranke za pet godina ne može da izgradi dve kule u Beogradu na vodi.

Dr Mira Petrović, potpredsednica Nove stranke i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Beograda, izjavila je da su problemi koji muče građane Stepe u vezi sa saobraćajnom infrastrukturom i lečenjem dece nezamislivi u 21. veku:

„Nerešavanje ovakvih problema od strane ove vlasti koja je imala priliku i mogućnost da ih reši, pokazuje krajnju bahatost, bezobzirnost i nebrigu o svojim građanima“, zaključila je dr Mira Petrović.

General u penziji i kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda Sreto Malinović izjavio je da u Stepi živi veliki broj kolega iz Vojske:

„'Stepa' pokazuje doslednost tadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i ostalih ljudi koji su realizovali ovaj projekat za manje od dve godine“.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close