Vrhu beogradske vlasti preči novac i interesi od ljudskih domova i života

Vrhu beogradske vlasti preči novac i interesi od ljudskih domova i života

Vrhu beogradske vlasti preči novac i interesi od ljudskih domova i života

Nakon što se danas, na beogradskoj opštini Vračar, urušila stambena zgrada, jer su joj potkopani temelji sa gradilišta koje se nalazi na parceli pored, postavlja se pitanje ko iz gradske vlasti i po kom "burazerskom principu" uopšte izdaje građevinske dozvole za masovnu gradnju po prestonici.

Stanari su evakuisani i samo pukom srećom nije bilo povređenih, ni stradalih, što ne anulira činjenicu da je lako moglo doći do tragičnih posledica, kao i da je materijalna šteta ogromna. Iako su građani Beograda godinama unazad ogorčeni što njihov grad gubi svoj identitet, kao i nemoćni pred naletom investitorskog urbanizma, sada su suočeni i sa konstantnom opasnošću za svoj život i krov nad glavom, jer napredjačkim perjanicama iz vrha gradske vlasti odgovara da, po principu "jedna ruka na rame, druga u džep", masovno izdaju dozvole za gradnju i skreću pogled sa pitanja kako radovi dalje teku. Stoga i imamo sve češće tragedije na gradilištima, jer zbog nemara građevinskih inspekcija, kao i nepoštovanja bezbednosnih mera, radnici gube glave.
 
Zato ne možemo a da se ne zapitamo koliko još ljudi treba da strada ili domova naših komšija da se uruši ne bi li se ozbiljno pristupilo pitanju principu izdavanja građevinskih dozvola, radu inspekcija, ali i zaštite na radu, kako zaposlenih na gradilištima, tako i uopšte.
 
Bojazan dodatno uliva i činjenica da je Srbija primer masovne divlje gradnje kakva se ne pamti, a da je novac ukraden od građana Srbije podeljen po džepovima sumnjivih investitora i vrha aktuelne vlasti. Kada se sve pomenuto uzme u obzir, Nova stranka upozorava da vrh vladajuće strukture ne preza ni od žrtvovanja života zarad sopstvenog interesa.
 
Zato ih još jednom upozoravamo da ne shvataju građane lakoverno misleći da će im učinjeno biti zaboravljeno i oprošteno. A nekažnjeno tek neće proći. To je zadatak opozicije i građana koji što pre zajedničkom borbom moraju stati na put daljem naprednom uništenju ne samo Beograda, već i čitave Srbije.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close