Vučević ponovo nanosi štetu budžetu Novog Sada

Vučević ponovo nanosi štetu budžetu Novog Sada

Dok se nezavisni mediji bore da prežive jer ih kažnjavaju drakonskim kaznama, dok profesionalne novinare biju i stavljaju im mete na čelo, mediji bliski režimu obilato dobijaju pomoć i protivzakonske privilegije.

Novosadska televizija je privatizovana u septembru 2015. godine pod veoma sumnjivim okolnostima i narednih godinu i po dana je dobila besplatno na korišćenje ekskluzivni prostor u strogom centru grada veličine oko 500 m2. Formalni razlog je, na osnovu dostavljenih dokumenata, što novosadska vlast predvođena Milošem Vučevićem nije stigla da zaključi ugovor o zakupu. Suštinski je to finansiranje medija bliskih vlasti i nanošenje štete budžetu grada Novog Sada u procenjenom iznosu od preko dva miliona dinara. Ako se tome doda i isplaćenih 8,5 miliona Novosadskoj TV za prenos skupštinskih sednica mimo tendera, koristeći „rupu“ u Zakonu o javnim nabavkama, i 13 miliona državne pomoći, dobija se jasna slika koliko se novca građana daje za medij blizak Srpskoj naprednoj stranci.

Miloš Vučević je već osuđen za nanetu štetu budžetu Novog Sada od 125 miliona dinara, ali on očigledno budžet grada doživljava kao izborni plen svoje stranke i tako se prema njemu i ophodi. Da je drugačije, sigurno ne bi tolerisao da Novosadska TV, kao privatni medij, ostvari ekstra prihod na štetu građana čije bi on interese trebalo da zastupa.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close