Vučić hiljadama botovskih naloga osramotio evropski put Srbije i zloupotrebio vanredno stanje

Vučić hiljadama botovskih naloga osramotio evropski put Srbije i zloupotrebio vanredno stanje

Nakon što je društvena mreža Tviter, iz sigurnosnih razloga, izbrisala više od 8.000 tzv. botovskih naloga vladajuće Srpske napredne stranke, a slučaj postao tema ne samo svetskih medija, već i analize prestižnog američkog univerziteta Stenford, postalo je jasno da je ono čime se režim u Srbiji godinama hvalio na sva usta jedna obična laž.

U maniru jeftinih rijaliti programa i obmana, koje su ključna obeležja vlasti u Srbiji poslednjih 8 godina, hiljade i hiljade lažnih naloga svakodnevno je, na najgrublji i najprimitivniji način, diskreditovalo i ponižavalo svakoga ko se barem usudi da pomisli ili kaže nešto protiv predsednika SNS-ovaca Aleksandra Vučića. Tako je ono što je na društvenim mrežama u našoj državi odavno razotkriveno kao još jedna u nizu lažnih predstava sada postao međunarodni skandal, koji svrstava Srbiju u neslavno društvo načina razračunavanja vladajućih partija Egipta, Hondurasa, Indonezije i Saudijske Arabije. Osim diskreditacija države u svetu, postavlja se pitanje i kojim novcem je finansiran rad svih onih koji su vodili "botovske naloge". Iako se Vučić na nedavnoj konferenciji za medije pravio nevešt na slično pitanje novinara, Nova stranka zahteva da javnosti bude odmah dostavljen na uvid spisak troškova rada botovske centrale SNS-a, ali i obrazloženje sa kojim pravom je novac svih građana Srbije rasipan na kreiranje jedne opšte virtuelne obmane.

NOVA upozorava da ne samo što je postalo jasno da je famozna podrška kojom se režim diči najobičnija iluzija i zavaravanje, već je novac svih nas korišćen za prizemno i prostačko ponižavanje političkih protivnika, ali i što je još opasnije - postepeno menjanje kursa spoljne politike Srbije. Tako smo svi, mada odavno uvereni da je i dosadašnje "zalaganje" Vučića za evropski put Srbije bilo samo retorika, postali svedoci kako i pred kamerama, ali i u komentarima na društvenim mrežama, Srbija odjednom "iznenađeno i uvređeno" okreće leđa Evropskoj uniji, a otpočinje hvalospeve na račun Narodne Republike Kine. Uz puno poštovanje svake, pa i najmanje pomoći upućene Srbiji tokom borbe sa pandemijom koronavirusa, sramno je od strane vrha vlasti prećutana novčana pomoć EU od čak 94 miliona evra, dok su sadržaj i vrednost pomoći pristigle iz Kine ili Rusije i do danas ostali nepoznati.

Sve navedeno, upozorava NOVA, ukazuje na tešku zloupotrebu vanrednog stanja, čije smo začetke već videli u maltretiranju novinara i gušenju medijskih sloboda, širenju panike sa malih ekrana i plašenju građana Srbije opskurnim SMS porukama Kriznog štaba, kao i improvizovanju privremenih bolnica za smeštaj obolelih bez ikakvog kriterijuma, plana, organizacione strukture ni prethodne provere. Zato još jednom podsećamo na zahtev koji je predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio Vladi Srbije, da što pre donese odluku o formiranju Komisije, koju bi većinski činili poslanici opozicije, a čiji bi glavni zadatak bila kontrola kršenja Ustavom garantovanih ljudskih i manjinskih prava tokom sprovođenja vanrednog stanja.

 

Uz konstantni apel građanima da slušaju samo informacije iz proverenih izvora, a ne putem botovanja sa društvenih mreža, kao i da se strogo pridržavaju saveta i preporuka iskusnih lekara, ističemo da će, kada ovi teški dani jednom budu iza nas, zasigurno doći red na odlučnu političku akciju i kažnjavanje odgovornih za sve čime se Srbija gazi i ponižava još od 2012. godine do danas. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close