Vučić i dalje kukavički beži od duela sa Živkovićem

Vučić i dalje kukavički beži od duela sa Živkovićem

Prošlo je sedam dana otkako je predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio javni poziv Aleksandru Vučiću na televizijski duel, a povodom kojeg premijer i dalje ćuti. Ovim kukavičkim postupkom predsednik Vlade potvrđuje ne samo svoj strah od opozicije, već i prezir prema srpskoj javnosti.

Nekadašnji Miloševićev ministar informisanja bi morao da zna da građani Srbije imaju prava na svestrano informisanje, a da vlast ima obavezu da im to obezbedi. Međutim, kao i 90-ih, on se ponovo proglasio gospodarom informacija i proterao argumente političkih oponenata iz javne debate. Izbegavanje direktnog sučeljavanja sa predstavnicima opozicije u TV emisijama nije jedini metod rada premijera. Podsećamo da su mu poslanici NOVE u više navrata pisanim putem dostavljali poslanička pitanja o temama gorućim za srpsku javnost, ali da niti jednom nije usledio odgovor.

Poručujemo Vučiću da je krajnje vreme da prevaziđe strah od činjenica i prestane da nipodaštava građane uskraćujući im pravo na obaveštenost. Zato poziv predsednika NOVE na TV duel i dalje stoji. Prihvatanjem ovog poziva, premijer bi pokazao da ima iole poštovanja prema srpskoj javnosti. U suprotnom, dokazaće da nije daleko odmakao od autoritarne politike iz koje je davnih dana i potekao.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close