Vučić ignorisao apele za pomoć radnicima, a danas Jura glavno žarište

Vučić ignorisao apele za pomoć radnicima, a danas Jura glavno žarište

Nakon alarmantnih podataka o Leskovcu kao glavnom žarištu koronavirusa poslednjih dana i sve više zaraženih radnika, postalo je jasno da je u pitanju još jedan u nizu dokaza o neefikasnom i zakasnelom postupanju države u borbi sa pandemijom.

Iako sa režimskog vrha i iz samog Kriznog štaba svakodnevno dobijamo naizgled ohrabrujuće podatke o slabljenju zaraze u Srbiji, javnosti se prećutkuje činjenica da je samo u pogonima kompanije Jura čak 50 radnika obolelo. Sve više pozitivnih radnika iz dana u dan imamo tačno mesec i po dana od kada su sami štrajkom upozorili na nebezbedne uslove rada i nedostatak zaštitne opreme u fabrici. Podsećamo da je Nova stranka još na početku pandemije oštro osudila izjavu predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ignorišući vest o tada prvom zaraženom radniku, poručio da "korona nikoga u Srbiji neće pobediti, pa ni njega". NOVA je i tada uputila predsedniku pitanje, na koje do danas nismo dobili odgovor - Vučiću, da li si siguran da korona neće pobediti nijednog radnika Jure?
 
Sa druge strane, podaci o desetinama novozaraženih zaposlenih govore sami za sebe. Ne samo što su bili prinuđeni da rade bez maski i rukavica i, zbog procesa proizvodnje, onemogućeni da drže distancu, radnici su ostali i bez zaštite kako svojih nadređenih, koji nisu sprovodili mere prevencije, tako i samog državnog vrha. I dok su fotografije radnika nabijenih jedni uz druge u prevozu do fabričkog pogona šokirale društvene mreže, a prvi oboleli u Leskovcu registrovani još početkom aprila, niko od nadležnih prstom nije mrdnuo da sasluša i zaštiti te ljude.
 
Stoga Nova stranka, iznad svega, obolelima želi brzo ozdravljenje i oporavak u ovim izazovnim vremenima za ceo svet, ali i njima, kao i svim građanima Srbije, obećava da ništa od svega na šta mesecima, pa i godinama upozoravamo, neće proći nekažnjeno. Prva prilika za to jesu izbori koji nas očekuju krajem juna, a na kojima će politička kazna režimu biti jasna poruka šta građani misle o njihovom kriminalu, neodgovornosti i primitivizmu proteklih 8 godina. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close