Vučić kao šef mafije drži rukovodioce javnih preduzeća u v.d. stanju

Vučić kao šef mafije drži rukovodioce javnih preduzeća u v.d. stanju

Nakon što je Međunarodni monetarni fond preporučio srpskim vlastima da nova vlada do kraja godine stvori uslove da se okončaju započeti i raspišu novi konkursi za izbor direktora javnih preduzeća, potvrđeno je ono na šta je Nova stranka u više navrata upozoravala - da je nebrojeno v.d. stanja pogubno po razvoj države.

Ne samo što je pomenuto u suprotnosti sa Zakonom o javnim preduzećima, po kojem direktori u takvom statusu mogu da ostanu samo godinu dana, što je maksimalan rok, već se radi i o svojevrsnom nastavku mafijanja aktuelnog režima, kojem odgovara da se niko u zemlji ne oseća sigurnim. Isti slučaj je sa pozicijama direktora javnih preduzeća, koje Vučić, kao "capo di tutti capi", ostavlja na klackalici, bez odluke da li će ili neće konačno biti postavljeni na tu funkciju. Dokaz masovnosti ovih slučajeva je činjenica da u državnoj upravi Srbije ima 370 ljudi koji se nalaze u v.d. stanju, a ako pogledamo stanje i u autonomnoj pokrajini Vojvodine, videćemo da je takvih primera, u različitim nivoima odgovornosti, više od 1.000.

NOVA upozorava na alarmantnost opisane situacije, što pokazuje u kakvom provizorijumu od države živimo, a što je bilo jasnom svakom njenom građaninu, i pre saopštenja MMF-a. Kao što, po uzoru na omertu - zakletvu ćutanja, režim ćuti na sve sporne ugovore, afere i kriminal, tako mu, u nastavku mafijaškog manira, odgovara i da niko u zemlji ne zna do kraja na čemu je, verovatno dok se ne sazna da li si "njihov" ili "protiv njih".

Jedini gubitnici ovakvog vođenja Srbije jesu njeni građani, koji iz dana u dan sve više osećaju posledice osmogodišnjeg naprednog urušavanja države. Zato je dužnost i obaveza svih nas da se, zajedničkim snagama, odlučno odupremo vladavini kriminala i korupcije i Srbiju vratimo na put kojim je krenula posle Petog oktobra 2000. godine.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close