Vučić prihvatio ultimatum lidera Nove stranke Zorana Živkovića

Vučić prihvatio ultimatum lidera Nove stranke Zorana Živkovića

Samozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je i javno potvrdio da je prihvatio ultimatum lidera Nove stranke Zorana Živkovića, koji već mesecima apeluje na režim da pozove OEBS kao garanciju zakonitosti izbornog procesa i kontrolora izbora koji nas očekuju na proleće iduće godine.

Tako je Vučić danas u Titelu javno saopštio građanima Srbije da će i OEBS i ODIHR šest meseci pre izbora nadgledati stanje u državi. Nova stranka stoga zahteva da Vučić odmah dostavi javnosti garanciju da i ova izjava nije samo još jedna u nizu njegovih naprednih laži kojima Srbiju punih 7 godina vuče na dno. Ukoliko je, s druge strane, tvrdnja tačna, NOVA ponavlja da od megdana ne treba bežati, kao što čine oni koji se mesecima pre izbora obavezuju isključivo na bojkot, već se kontinuirano, svakoga dana, do poslednjeg dana pred same izbore boriti za njihove uslove.

Nova stranka upravo borbu vidi kao osnovno načelo političkog delovanja, u čijem duhu će nastaviti aktivizam usmeren na dalje obezbeđenje pravednih uslova za fer izborno nadmetanje, dok će konačnu odluku o učestvovanju na izborima ili njihovom eventualnom bojkotu doneti tek kada oni budu i zvanično raspisani.

Do tada pozivamo sve građane da nam se pridruže u aktivnoj borbi i da zajedničkim snagama konačno povedemo Srbiju putem pada aktuelnog režima, a samim tim i daljim putem ka zemljama Evrope 21. veka, gde i pripada.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close