Vučić štiti krivce za pad helikopera

Vučić štiti krivce za pad helikopera

Krivci za pad helikoptera će biti kažnjeni kada Aleksandar Vučić bude sišao sa vlasti, kaže za Danas Zoran Živković, predsednik Nove stranke komentarišući što ni godinu dana nakon pada vojnog helikoptera tužilaštvo nije podiglo optužnice. U nesreći koja se dogodila 13. marta prošle godine život je izgubilo sedam ljudi kada je u blizini Aerodroma Nikola Tesla u Surčinu pao vojni helikopter.

- Očigledno je Vučić zabranio da se sprovede prava istraga o razlozima pada helikoptera. Time on želi da prikrije ono što svi znaju, a to je da su nemar, bahatost i zloupotreba položaja dovela do gubitka sedam života - navodi Živković.

Prema njegovim rečima, odgovornost za nesreću bi morali da snose svi u lancu komandovanja, počev od bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića.

- Jasno je da niko od njih nije priželjkivao ovakav epilog. Ali oni su bez stvarne potrebe poslali vojni helikopter, iako je dete moglo da bude prevezeno u Kraljevo ili Niš. U ovom slučaju je zloupotrebljen državni resurs i zbog toga bi neko morao da bude kažnjen - kaže Živković.

mm

Press služba

1 Comments

  1. Данко Б. Марин
    15.03.2016 at 09:10
    Reply

    ,,Декриминализујмо криминал!” – је поклич за засмејавање ,,Летећег циркуса Монти Пајтона” и жалосна стварност Србије…

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close