Vučićeva izmišljena Nagrada za mir u rangu kafe za poneti na pumpama

Vučićeva izmišljena Nagrada za mir u rangu kafe za poneti na pumpama

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković danas je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije reagovao na nebulozne tvrdnje predstavnika vladajuće većine o neophodnosti izgradnje gondole u Beogradu, ocenivši da je predlog u rangu izmišljene Nagrade za mir kojom se kiti njihov vođa Aleksandar Vučić.

Naime, nije bilo moguće, a ne odgovoriti poslaniku SNS Mihailu Joviću koji je, sav ponosan, neophodnost gradnje astronomski skupe gondole, o trošku građana naravno, objasnio objasnio tvrdnjom da "turisti koji dolaze u Srbiju, prvo dolaze u glavni grad i Srbiju cene po njemu"?!

"Evo da obavestim prethodnog govornika da Beograd jeste glavni grad Srbije, ali nije na granici, tako da u Srbiju može da se uđe i preko aerodroma u Nišu, mada sada faktički više ne postoji, ili kroz Suboticu, Preševo, preko Novog Pazara, Pirota i Dimitrovgrada, Vršca... Argument da je Beograd prvo mesto gde dolaze stranci, pa nam zato treba gondola, je argument da je predsednik Srbije dobio Nagradu za mir koja postoji godinu dana i na nivou je kafe za poneti na pumpama", odgovorio je lider NOVE.

 

Bezuspešan pokušaj gušenja opozicionog glasa

I mada je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković nastavila sa dosadašnjim manirom vođenja ove institucije i isključivanjem mikrofona, kao i nasilnim oduzimanjem prava na obraćanje, pokušala da uguši snažnu opozicionu borbu, predsednik Nove stranke Zoran Živković još je jednom dokazao doslednost u odbrani interesa građana Srbije i dostojanstva Parlamenta.

 

 

O rezultatima tokom premijerskog mandata

Suočen sa nizom besmislica i bajki koje je izneo glasnogovornik SNS-a Vladimir Orlić, o tobože "istorijskom napretku Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem", Živković je nepobitnim podacima ilustrovao neuporedivu paralelu između vremena kada je on bio na čelu Vlade Srbije i živog blata u koje država tone vođena aktuelnom vladajućom koalicijom.

 

 

"U to vreme se država vratila u normalan svet. Vraćeni smo u UN, Savet Evrope, Interpol i mnoge druge međunarodne organizacije. Vratili smo običaj da se penzije isplaćuju, kao i sve dugove za penzije koje su u vreme vaše prethodne vlasti bile uskraćene. Isplatili smo sve dečije dodatke i dugove banaka, čak i one Dafine i Jezde. Kada sam ja odlazio sa funkcije premijera, evro je bio 68 dinara, znači dinar je tada bio skoro duplo jači nego danas. 2003. godine je privedeno 12.000 kriminalaca iz ove zemlje, nekoliko hiljada njih je zadržano u pritvoru, podneto je 5.000 krivičnih prijava, a kriminal je praktično resetovan na nulu. Pored toga, rehabilitovano je 800 kilometara puteva po Srbiji, u te tri godine, što je nedostižan rezultat i za najveće laž koje čujemo danas. Smanjili smo spoljni dug sa 15 milijardi na 9 milijardi. Privatizacije koje su vršene u te prve tri godine su anđeoski čiste i poštene", podsetio je predsednik Nove stranke.

 

Šta stranci misle o vlasti SNS-ovaca

Reagujući na besmislene optužbe koje smo danas mogli čuti iz skupštinskih klupa vladajuće koalicije, o navodnim "tajnim susretima lidera opozicije sa strancima i zajedničkim rušenjem Vučića", Živković je ironično uzvratio ilustrativnim primerom onoga što gura našu državu u propast punih 6 i po godina.

 

 

"Niko ne može da klekne tako kao Vučić, niko ne može tako da peva, a voli kao Dačić, niko nije tako zabavan kao Vulin, posebno kada govori engleski u Kini... To su nam rekli stranci! A sad vi nama kažite šta su vama rekli Haradinaj, Tači, Rama i ostali ratni zločinci s kojima ste u koaliciji", zaključio je lider NOVE današnje obraćanje u Parlamentu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close