Vučićeva prljava kampanja protiv Zorana Živkovića

Vučićeva prljava kampanja protiv Zorana Živkovića

Dovođenje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u kontekst sporne privatizacije Beopetrola, nastavak je prljave kampanje Vučićeve vlade na nervnoj bazi, vlade koju je Svetski ekonomski forum proglasio jednom od deset najgorih u svetu.

Pokušavajući da zataška malverzacije svog bliskog saradnika Siniše Malog, a novinare zbuni još jednim bacanjem prašine u oči, Vučić se opet poslužio manipulacijom: upitao je kako se Mali „krivi i za privatizaciju Beopetrola, kada je u to vreme Živković bio premijer Srbije“.

Ukoliko je već premijer, namerno ili slučajno, zaboravio činjenice iz ne tako davne prošlosti, podsetićemo ga mi. Vlada Republike Srbije, čiji je predsednik Živković bio od marta 2003. do marta 2004. godne, nije učestvovala u privatizaciji Beopetrola, već Agencija za privatizaciju. U pripremi ugovora učestvovao je i Siniša Mali kao član Tenderske komisije za privatizaciju Beopetrola. Sam kupoprodajni ugovor nije bio sporan, već su problemi nastali tokom kasnijih godina oko sprovođenja odredbi iz ugovora. Naime, kasnije vlade su propustile da od Lukoila naplate više od 90 miliona evra koje se kupovinom Beopetrola obavezao da uloži u modernizaciju kompanije i socijalni program. Ovaj problem nije rešen ni danas, nakon tri godine Vučićeve apsolutne vlasti.

Upravo su stalne neistine koje Vučić iznosi razlog zbog čega se ne usuđuje da svoje „argumente“ izloži propitivanju od strane bilo kog predstavnika opozicije. Podsećamo premijera da mu je pre mesec dana predsednik NOVE uputio javni poziv na TV duel i da je taj poziv još uvek otvoren. Živković će mu biti na raspolaganju da u bilo koje vreme i na bilo kojoj pristojnoj televiziji, na civilizovan način rasprave o Beopetrolu, ali i o Asomacumu, Beogradu na vodi i drugim temama od značaja za srpsku javnost.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close