Vulin neveštim saopštenjima izbegava odgovornost za slučaj Gerontološkog centra Niš

Vulin neveštim saopštenjima izbegava odgovornost za slučaj Gerontološkog centra Niš

Čitajući saopštenje nečega što se zove Pokret socijalista, nismo mogli a da se ne zapitamo, pre svega, koji od mnogobrojnih Vulina stoji iza tvrdnji da je predsednik Nove stranke Zoran Živković neozbiljno i, kako kažu, "politikantski" pristupio pandemiji koronavirusa u Srbiji. Takođe, da li je floskulu "o malobrojnom članstvu NOVE", smislio jedan od njih, svi oblici Vulina zajedno ili ipak uz nečiju pomoć?

Ko god od njih stajao iza saopštenja tzv. PS, što i dalje ne znamo šta znači, očigledno je da im je potrebno objašnjenje. Gradski odbor Nove stranke Niš podseća ministra Vulina da je naše jučerašnje saopštenje sadržalo konkretno pitanje povodom slučaja masovne zaraze u Gerontološkom centru Niš, a na koje on i dalje nije dao odgovor. Umesto što prebrojava članstvo NOVE, mogao bi da se pozabavi brojanje obolelih korisnika i zaposlenih pomenute ustanove, za čije je obezbeđivanje tokom trajanja pandemije, bio zadužen direktno on i ministarstvo koje vodi. Podsećamo sve pojavne oblike Vulina, koji u svom saopštenju pominju finansijske kapacitete predsednika Nove stranke, da nijedan naš čovek nije npr. uhapšen u službenom autu ministarstva sa drogom do krova, niti na konkursu podelio skoro 2 miliona evra građana Srbije sumnjivim organizacijama, kao što nema ni tetku iz Kanade, niti proglašava nabavku kamera za Kosovo, u vrednosti od milion evra, državnom tajnom.

Gradski odbor NOVE Niš takođe podseća ministra Vulina da od veličine protivnika nikada u istoriji, pa ni danas, nije zavisilo mnogo toga. To saznanje mogao bi, pored politike kojom se neuspešno bavi, da primeni i u borbi protiv virusa, koji iako okom nevidljiv, razara našu državu. Srećom, Vojsku Srbije i danas najvećim delom čine časni i pošteni ljudi koji jesu u službi građana i koji su u ovim izazovnim vremenima zadržali sposobnost da reaguju na pravi način i zaštite svoj narod. Za razliku od već pomenutog Vulina, koji istom tom narodu i dalje duguje odgovor na pitanje da li se on lično, u brojnim izjavama i saopštenjima, obavezao na obezbeđivanje svih objekata socijalne zaštite, sa akcentom na staračke domove, i da li je ili nije objekat zaštite bio i Gerontološki centar Niš. Ako nije, građani Srbije zaslužuju odgovor zašto nije osigurana bezbednost svih njegovih korisnika i zaposlenih, a ukoliko jeste, kako je onda moguće da mere nisu poštovane, zbog čega za posledicu imamo zabrinjavajuće brojke o broju zaraženih, kojih je iz dana u dan sve više?

Zato se za kraj osvrćemo na još jednu genijalnu tvrdnju saopštenja PS-a da se „Nova stranka nije uključila u zajedničku borbu protiv pandemije“. Kada tako revnosno prate rad NOVE, zasigurno su primetili da Nova stranka nije prikupljala potpise za predaju liste za izbore, kao što to jeste njihov staratelj Aleksandar Vučić, da je obustavila rad centrale i svih lokalnih odbora čim je proglašeno vanredno stanje, kako bi zaštitila zdravlje svih svojih članova i aktivista, kao i da u svakom saopštenju ističe apel građanima da se strogo pridržavaju propisanih mera, kako bismo iz ovih teških vremena izašli sa što manje ljudskih gubitaka. Sa što manje poražavajućih brojki, poput onih koje nam stižu iz Gerontološkog centra Niš. Jednom kada pandemija bude iza svih nas, neka Pokret socijalista bude uveren da će na političku i moralnu odgovornost u našoj političkoj borbi biti pozvani svi pojavi oblici ministra vojnog. A tada će i on i njemu slični moći da pišu saopštenja samo iza rešetaka.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close