Za koga se uništava Dunav osiguranje?

Za koga se uništava Dunav osiguranje?

Već je postalo pravilo da čega god se SNS dohvati, to je osuđeno na propast. Niko razuman od ove nesposobne vlasti nije ni očekivao da profitabilnom učini Železaru Smederevo ili Er Srbiju, ali je u slučaju najveće osiguravajuće kompanije, Dunav osiguranja, prevazišla sebe i pokazala do koje mere je pogubna za srpsku privredu.

Kompanija Dunav osiguranje je „uspela“ da u 2014. godini ostvari gubitak od 12 miiona evra i pored poskupljenja auto osiguranja od 45%, koje čini više od 40% svih zaključenih ugovora i znatno utiče na ukupan prihod kompanije. Važno je napomenuti da ostala osiguravajuća društva u privatnom vlasništvu rade profitabilno (na primer, Generali Osiguranje Srbija ima devet miliona evra dobiti) i bez pomoći Vlade Srbije koja je rebalansom budžeta za 2014. godinu dokapitalizovala Dunav osiguranje sa 4,8 milijardi dinara. Pored toga, menadžment Dunav osiguranja je retroaktivno otpisao potraživanja od preko tri milijarde dinara i povećao gubitak u 2013. godini kako i ovako katastrofalni rezultati u 2014. godini ne bi bili još gori.

Ove  neosporne, proverive činjenice nameću tri pitanja koja ovim putem Nova stranka postavlja premijeru Srbije:

1. Ko je kupac za kojeg se uništava Dunav osiguranje i time snižava cena kompanije?

2. Kojim firmama je retroaktivno otpisano potraživanje od preko tri milijarde dinara?

3. Da li ovim mahinacijama koordinira brat premijera kao član Nadzornog odbora Udruženja osiguravača Srbije?

 

Ukoliko umesto odgovora usledi još jedan izliv frustracija premijera koji vodi  najnesposobniju i najkorumpiraniju vladu, što potvrđuje i 10. pozicija među najneefikasnijim vladama na svetskoj listi Svetskog ekonomskog foruma, smatraćemo da su naše sumnje opravdane.

 

(Bilans uspeha Dunav osiguranja za 2014. godinu možete preuzeti OVDE, a izveštaj za 2013. pogledajte OVDE)

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close