Za sportiste na Univerzijadi novca nema, dok državom rukovode lažni doktori nauka

Za sportiste na Univerzijadi novca nema, dok državom rukovode lažni doktori nauka

Kada samozvani predsednik države Aleksandar Vučić ponovo dođe na ideju da upotrebi svoju omiljenu sintagmu  "prvi put u istoriji", možda bi mogao da je stavi u kontekst da ove godine Srbija prvi put u istoriji nije učestvovala na Letnjoj univerzijadi, koja je od 3. do 14. jula ove godine održana u Napulju.

Srbija je ostala bez ijednog predstavnika, jer Ministarstvo omladine i sporta nije uplatilo novac na račun Univerzitetskog sportskog saveza Srbije. Posebno sramno je što tim istim ministarstvom rukovodi bivši vaterpolo reprezentativac, sportista koji bi najbolje trebalo da zna koliko je truda, volje i istrajnost potrebno u pripremama za jedno takvo takmičenje, kao i koliki su bes i razočaranje sada prisutni u njegovim bivšim kolegama.
 
Forum mladih Nove stranke posebno ukazuje i na činjenicu da domaća javnost ovu poražavajuću informaciju dobija tek danas, iako je Univerzijada održana prve polovine jula. Ovo je samo još jedan u nizu primera kako se aktuelni režim odnosi ne samo prema sportistima, već prema mladim talentima uopšte, za koje vremena i novca nikada nema, dok s druge strane, državom rukovode ljudi sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima.
 
Naša je dužnost zato da se ovom naprednom poniženju i vređanju inteligencije naroda odupremo zajedničkim snagama, jer nisu oni ti koji su budućnost Srbije. Njena budućnost su mladi koji iz zemlje zauvek odlaze upravo zbog ovakvog nemara i odsustva svake perspektive, dok onima koji su im je oduzeli mora i može samo da sledi smetlište političke istorije. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close