Za ubistvo Olivera Ivanovića politički krivac režim SNS

Za ubistvo Olivera Ivanovića politički krivac režim SNS

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je politički krivac za jutrošnje ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića "režim u ovoj zemlji" koji je u koaliciji sa Ramušom Haradinajem, i da očekuje brzi odgovor srpskih policajaca i istražnih organa iz Severne Mitrovice.

"Politički krivac je režim koji je u ovoj zemlji, koji je u koaliciji sa Ramušom Haradinajem, a ko je izvršilac, očekujem da saznamo što pre", kazao je Živković novinarima u Beogradu.

On je kazao da to što je Oliver Ivanović ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde nema Albanaca, ukazuje na nedostatak bezbednosti u tom delu, a što nikako nije smelo da se dogodi.

"Očekujem da istražni organi sastavljeni od Srba daju što pre pravu informaciju. Sigurno je da je na tom mestu bila neka kamera, jer je severna Mitrovica pokrivena masom video kamera od kojih, odnosno od kojeg posla je Aleksandar Vulin sebi kupio stan", kazao je Živković.

On je dodao da je bio dugodišnji prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ističući da je on bio čovek koji ni na koji način nije proizveo nikakav povod da se o njemu kaže ružna reč, a kamoli da neko na njega puca.

"Oliver je bio moj prijatelj, mi smo sarađivali i pre, oko i posle 5. oktobra. On je bio prvi na listi koalicije 'Povratak' kad su Srbi s Kosova prvi put izašli na izbore posle petog oktobra", kazao je Živković.

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice gde je na njega nepoznata osoba ispalila više hitaca iz pištolja.

 

Izvor: Beta

mm

Press služba

Leave a Reply

Close