Zabrana izložbe Petričića i Coraxa slika karikature demokratije u kojoj živimo

Zabrana izložbe Petričića i Coraxa slika karikature demokratije u kojoj živimo

Nova stranka najoštrije osuđuje zabranu izložbe Dušana Petričića i Predraga Koraksića Coraxa u biblioteci u Lazarevcu, uz isticanje da je ovo samo još jedan dokaz demokrature, karikature demokratije, u kojoj živimo.

Težnjom da uguši umetničke slobode, slobodu medija, mišljenja i govora, naprednjačka vlast korak po korak jasno vodi ka zatvaranju poslednjih kanala kritike, gaženju svih ljudskih prava i potpunom mraku totalitarizma. Izražavajući svoju solidarnost sa vrsnim umetnicima čije su karikature jasna slika vlasti i vladanja SNS-a, Nova stranka apeluje na građane Srbije da više ne žmure na primitivnost i bahaćenje moćnika iz vrha, koji će, ako već i nisu, sutra sigurno zakucati i na njihova vrata.

Ujedno pozivamo vrsne umetnike da svoje karikature, bez ikakvih političkih obeležja ili skrivenih namera, izlože u prostorijama centrale Nove stranke, na adresi Terazije 29 u Beogradu, gde će sa ponosom biti istaknute za sve građane, baš kao što su i njihovi autori uvek bili i ostaće dragi i cenjeni gosti naših tribina.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close