Zahtevamo ostavke i krivično gonjenje Malog, Stefanovića i Vučića!

Zahtevamo ostavke i krivično gonjenje Malog, Stefanovića i Vučića!

Nova stranka zahteva hitnu smenu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, a potom i njegovo krivično procesuiranje. Svedočenje gradonačelnikove bivše supruge, koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, još jedna je potvrda direktne umešanosti Malog u nezakonito rušenje Savamale u noći između 24. i 25. aprila prošle godine. Zataškavanje njegove umešanosti trajno kompromituje poziciju gradonačelnika Beograda i zbog toga zahtevamo raspisivanje vanrednih beogradskih izbora.

Zahtevamo i ostavku ministra unutrašnjih poslova i potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića jer i nakon devet meseci policija, na čijem je Stefanović čelu, nije utvrdila ko su maskirani huligani koji su rušili objekte u Hercegovačkoj. Nije utvrđeno ni pod čijim se nalogom policija te noći nije odazvala na pozive u pomoć građana koji su vezivani u Savamali.

Zahtevamo i ostavku predsednika Vlade Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer premijer već više od osam meseci krije nalogodavce i počinioce nezakonitog rušenja u Savamali. Podsećamo, Vučić je još 8. juna prošle godine rekao da zna ko stoji iza rušenja i da su to „najviši organi gradske vlasti“. Da zaista zna tačno ko je rušio u Savamali, potvrđuje i njegova izjava da su to učinili „kompletni idioti“. Ta svoja saznanja, očigledno, nije podelio sa nadležnim organima, jer do krivičnog procesuiranja još uvek nije došlo, što ga čini saučesnikom u krivičnom delu. Time se premijer direktno ogrešio o članove 332 i 333 Krivičnog zakonika, za šta sleduje zatvorska kazna. 

Afera Savamala i uloge Malog, Stefanovića i Vučića u njoj, paradigma je novoradikalske vlasti koja je uzurpirala sve državne organe i institucije, suspendovala zakone i procedure, a državu podredila svojim uskim interesima. Tome se mora stati na kraj. Predsednički, kao i vanredni parlamentarni i beogradski izbori, prilika su da građani kriminalce sa javnih funkcija pošalju tamo gde im je i mesto – u zatvor.

mm

Press služba

1 Comments

 1. Necko
  13.02.2017 at 18:17
  Reply

  Za krivična dela po članu 332 i 333 Krivičnog zakonika propisano je da se gone po službenoj dužnosti.
  Međutim u ovom mislim, cirkusu od države od toga nema ništa. Zbog toga bih predložio Novoj stranci a i svim ostalim strankama da njihovi odbori, komisije za pravna pitanja preispitaju mogućnost podnošenja privatne krivične prijave. Smatram da ima dovoljno argumentovanih dokaza za to.
  Jer posle svih iznetih činjenica i dokaza i nepodnošenja prijava od strane parlamentarnih stranaka smatraće se saučesnistvom u krivičnom delu.
  Mislim da bi o svemu ovome trebalo organizovati ijednu ozbiljhu raspravu u parlanentu.

Leave a Reply

Close