Zajedništvo donosi pobedu na beogradskim izborima

Zajedništvo donosi pobedu na beogradskim izborima

- Nova stranka je otvorena za razgovore i dogovore sa onim političkim snagama čije je opoziciono delovanje u odnosu na aktuelni režim nesumnjivo. Učinićemo sve što je do nas da do zajedničke liste prodemokratskih opozicionih stranaka i pokreta za beogradske izbore dođe. Ukoliko se, uprkos našim naporima, to ipak ne desi, Nova stranka biće spremna da na ove izbore izađe samostalno, sa konkretnim programom i kredibilnim kandidatima koje će predvoditi Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava i predsednica Saveta NOVE – rekao je Zoran Živković, predsednik Nove stranke, na sinoćnoj sednici Gradskog odbora Nove stranke Beograd.

Živković je istakao da beogradski odbor NOVE već sad radi u „režimu povišene borbene gotovosti“, te da je spreman da "sve što pripremi, konkretne predloge rešenja za goruće probleme u prestonici, uloži u pobedničku zajedničku listu". Naveo je i da je oformljen pregovarački tim NOVE koji će razgovarati sa drugim akterima i odlučivati o saradnji, te da ga čine Vesna Rakić Vodinelić (predsednica Saveta NOVE), Aleksandar Stanković (potpredsednik NOVE), Mira Petrović (potpredsednica NOVE) i Aris Movsesijan (v.d. predsednika GO Beograd).

- Beograd bi trebalo da bude prvo mesto gde će aktuelni režim pretrpeti poraz. Znamo da će izborni uslovi biti nedemokratski, da SNS već uveliko radi na pripremi izborne krađe. Pojedini predlažu bojkot takvih izbora, ali to je besmisleno i ne bi ni najmanje naljutilo aktuelni režim. Naprotiv. Zato je potrebno udruživanje, jer zajedničkim snagama možemo da pobedimo čak i takve nefer uslove i sprečimo masovnu krađu glasova – poručio je Živković.

Vršilac dužnosti predsednika beogradskog odbora NOVE Aris Movsesijan pohvalio je intenzivnu aktivnost ovog odbora, koja je, posledično, tokom proteklih sedmica dovela do znantnog uvećanja broja članova NOVE u prestonici.

- Ljudi prepoznaju iskrenost opozicionog delovanja NOVE i rado se tome pridružuju. Glavni fokus na predstojećim izborima u Beogradu mora biti na kontroli, jer smo svedoci da je ona na prethodnim, predsedničkim izborima u velikoj meri podbacila. Nova stranka će na svakom biračkom mestu obezbediti dobro pripremljene kontrolore, sa čijim obukama već sada otpočinjemo. Plasiranje informacija da je Vučić nepobediv, raznim insinuacijama da će prekrajati izbornu volju građana, ovog puta neće proći - zaključio je Movsesijan.

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori