Zajedno na protest protiv medijske okupacije Srbije

Zajedno na protest protiv medijske okupacije Srbije

Novinari su u Srbiji svakodnevno izloženi nezapamćenim pritiscima, uvredama i poniženjima, koji ne samo što ometaju mogućnost njihovog obavljanja posla, već za cilj imaju iznad svega potpunu kontrolu ili gašenje svakoga ko svojom uređivačkom politikom ne podilazi aktuelnom režimu na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Bolesna opsesija propagandom i kontrolom uma dovodi do verbalnog, finansijskog, pa i fizičkog ugnjetavanja slobodnih medija, čiji nam poslednji primer stiže sa televizije N1, koja je već u dva navrata poslednje nedelje bila meta zasipanja opskurnim lecima. Da ne govorimo o svakodnevnim javnim prozivkama samozvanog predsednika države koji svoje tabloide, ružičaste i srećne televizije koristi ne bi li ponizio zaposlene na ovoj televiziji, nazivajući ih, u maniru mračnih 90-tih godina kada je politički stasavao, "stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima".
 
Zbog svega pomenutog Nova stranka zahteva ne samo hitnu reakciju nadležnih organa, čija je dužnost da stanu na put zastrašivanju medija, već i glasan i jasan stav svih nas da ne pristajemo na okupaciju medijskog prostora. Slobodni, profesionalni mediji i novinari koji ne strahuju za svoj posao ili još gore - bezbednost i živote, jesu preduslov za razvoj jedne demokratske, moderne, evropske države 21. veka, od koje je Srbija, vođena ovakvom vlašću, nažalost još predaleko.
 
Zato se naša borba nastavlja aktivno i dosledno. Borba za zaustavljanje nasilja svake vrste, borba koja će dovesti do slobodnih medija, slobodnog mišljenja i izbornog poraza propagandne mašinerije Aleksandra Vučića. Stoga pozivamo sve građane da se danas u 18 časova pridružimo protestu Grupe za slobodu medija ispred Vlade Srbije, kako bi Srbija jednom za svagda krenula sigurnim putem slobode. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close