Zajedno u protestnu šetnju Beogradom

Zajedno u protestnu šetnju Beogradom

Zbog maksimalnog zaoštravanja odnosa vlasti prema svakom ko drugačije misli, usled etiketiranja političkih protivnika, pa i nasilja kojem smo bili svedoci u proteklim nedeljama, kao I zbog oglušavanja na potrebe za osnovnim medijskim slobodama, Nova stranka ocenjuje da sve političke razlike u opoziciji u subotu treba staviti sa strane i pokazati da se osnovno građansko pravo na slobodno izražavanje volje građana, koji ne misle isto kao i vlast, ne može i ne sme uskraćivati.

Demokratija ima jedno moguće negativno ishodište, a to je teror većine. Mi živimo taj negativni ishod koji se mora promeniti i za šta smo sigurni da u Srbiji ima snage. Do ovakvog stanja se nije došlo normalnim demokratskim sredstvima, već uzurpacijom i urušavanjem postojećih institucija naše države. Te institucije nisu vlasništvo nijedne političke stranke niti koalicije, već su vlasništvo građana Srbije.

Zbog svega navedenog, pozivamo članove i simpatizere Nove stranke da se priključe protestnom skupu u subotu u 18h na platou kod Filozofskog fakulteta, poštujući volju organizatora da se dođe bez ikakvih stranačkih znamenja, i da se „naprednom“ nasilništvu nad državom suprotstave civilizovano i dostojanstveno.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close