Zaposlenima u Pokrajinskoj vladi zaprećeno otkazom ako dođu na posao tokom Vučićeve posete

Zaposlenima u Pokrajinskoj vladi zaprećeno otkazom ako dođu na posao tokom Vučićeve posete

Danas smo od uznemirenih građana Novog Sada dobili zabrinjavajuće informacije da je zaposlenima u Vladi Vojvodine u nezvaničnom saopštenju zabranjeno da sutra dođu na svoja radna mesta, jer u posetu dolazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako su nam rekli, čak je zaprećeno i otkazom onima koji se usude da prekrše naredbu, što svedoči o stepenu samovolje jednog čoveka, koji privatizuje čitavu državu, pretvarajući je u svoju ličnu prćiju. Zaposleni u Pokrajinskoj vladi nisu dobili informaciju kakva je vrsta sastanaka u pitanju, koja će biti održana u prisustvu predsednika Vučića, ali je zasigurno, upozoravaju oni, da će zbog toga stati sve obaveze i radne dužnosti koje imaju. I sama formulacija pretnje otkazom dovoljna je da bude jasno o kakvoj strahovladi je reč.
 
Nova stranka stoga upozorava sve one koji su svoje rukovodeće položaje sticali naprednim putem da shvate da pretnjama, strahom i ucenama neće daleko dogurati, jer teško da od takvih i njima sličnih možemo očekivati da razumeju šta znači odgovornost zaposlenog prema svom radnom mestu. A posebno im poručujemo da ubrzano otkucava sat kada će autokratiji, a današnji slučaj iz Novog Sada je samo jedan u moru sličnih primera, odzvoniti, a režimu koji misli da će strahom doveka vladati biti zadat odlučujući politički udarac. Tada će Srbija konačno moći da nastavi putem kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine, putem Evrope 21. veka kojoj i pripada, a u kojoj će svaki pojedinac moći slobodno da radi i govori, bez ucena i straha za svoje radno mesto ili život. 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close