"Zimska idila" u Beogradu

“Zimska idila” u Beogradu

Glavni grad Srbije već drugi dan je u potpunom kolapsu zbog snega koji je, gle čuda, odlučio da pada usred januara.

Gradski odbor Nove stranke Beograd još juče je apelovao na vlast u prestonici da se ne igra inteligencijom građana suludim uveravanjima kako je situacija pod kontrolom. Tako smo i danas svedoci da je stanje sve gore iz časa u čas - zavejane su čak i glavne gradske saobraćajnice, nebrojeno linija javnog prevoza je skraćeno, dok se na preostale čeka i po sat vremena. Da ne govorimo o uslovima vožnje sa kojima su građani suočeni i ako dočekaju vozila GSP - razvaljena vrata, rupe na krovovima, pokvareno grejanje...

Ni gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ni njegov zamenik Goran Vesić nisu ni na tren pomenuli decu koja po ovim smetovima treba nekako da stignu do škole i iz nje se vrate kućama, a kamoli starije sugrađane kojima je u potpunosti onemogućeno obavljanje svakodnevnih poslova. O prigradskim naseljima da i ne govorimo. Ako je suditi po linijama javnog gradskog prevoza koje su skraćene, njih je vlast odavno otpisala.

I dok nam Vesić uporno zamazuje oči tvrdnjama da je sva raspoloživa mehanizacija već drugi dan na ulicama, a realnost je sasvim drugačija, jedini logičan zaključak koji se nameće jeste da se Beograd namerno ne čisti zbog sutrašnjeg građanskog protesta koji polako ulazi u treći mesec. Ako je tako, neka ne misle da će blokadom prestonice sprečiti nezadovoljstvo u narodu. Naprotiv, ono će samo kulminirati, a NOVA Beograd čvrsto obećava i Vesiću i Radojičiću da će nas sutra na ulicama biti toliko da ćemo sneg utabati umesto njih.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close